Vijesti Kultura i obrazovanje Ilustracije Spome Ubiparipovića krase knjigu mlade pjesnikinje iz Novog Grada

Ilustracije Spome Ubiparipovića krase knjigu mlade pjesnikinje iz Novog Grada

0
Foto: Tajana Dedić Starović/E-trafika

Osamnaestogodišnja Ana Maria Pilipović, učenica četvrtog razreda gimnazije  “Petar Kočić” u Novom Gradu, veoma mlada otisnula se u poetske vode i izdala knjigu pod nazivom ’Moja pisma nikome’. Ljubav prema književnosti joj je, još u djetinjstvu, usadio djed Ljubomir, pa  je Ana Maria sve svoje  misli i osjećanja  još od malih nogu opisivala riječima. Upravo je taj svoj mali svijet odlučila smjestiti  u svoju prvu knjigu – zbirku poezije i kratkih priča ’Moja pisma nikome’.

“Moja pisma nikome” su zapravo zbirka svih onih riječi koje sam htjela da kažem nekome, a nikada nisam mogla ili nisam stigla. To su sva ona pisma spakovana i adresirana, ali koja zbog manjka hrabrosti ili vremena nikada nisu stigla na te adrese, rekla je mlada pjesnikinja za portal “E-trafika“.

Zbirka je za Dervenćane zanimljiva jer sadrži i ilustracije koje je radio mladi derventski umjetnik Spomo Ubiparipović.

Do saradnje je došlo slučajno, upoznali smo se preko društvenih mreža i došli na temu izdavanja njene knjige, za koju su joj trebale ilustracije. Objasnila mi svoje ideje, kako bi željela da to izgleda, što se meni veoma svidjelo, jako su zanimljive ilustracije i tako smo onda dogovorili da ih nacrtam. Meni se sviđa kako izgleda, nisam do sada imao priliku da radim ovako nešto, a svakako da bih radio opet, naravno ako mi se svide ideje i sama knjiga, pojasnio je Ubiparipović.

Više o Spomi pročitajte OVDJE, a u nastavku i njegove ilustracije.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here