Vijesti Najave i obavještenja “Ima neka tajna veza”: Monodrama u čast Duška Trifunovića uskoro u Biblioteci

“Ima neka tajna veza”: Monodrama u čast Duška Trifunovića uskoro u Biblioteci

0

Narednog ponedjeljka u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ mladi glumac Milan Dimić izvešće autorsku monodramu “Ima neka tajna veza”, inspirisanu likom i djelom legendarnog srpskog pjesnika Duška Trifunovića.

Predstava je za kratak period odigrana preko 35 puta duž cijele BiH, a izvedena je i na međunarodnim festivalima i to “Brankovo kolo” u Novom Sadu, na Teatar festu monodrame u Banjoj Luci, na zaječarskim “Danima Zorana Radmilovića” i “Danima Danila Lazovića” u Priboju.

Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, a prožeta je stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova poput “Ima neka tajna veza”, “Glavo luda”, “Zlatna ribica”, “Šta bi dao da si na mom mjestu” i slično, kaže mladi glumac.

Pored protagoniste, koji vodi priču, pojavljuje još 5 likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života, od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.

Predstava će se odigrati u ponedjeljak, 17. februara od 17,00 časova, a ulaz je besplatan.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here