Vijesti Kultura i obrazovanje Imaju šta da pokažu: Mladi umjetnici predstavili talente na prvoj večeri Ljetnje...

Imaju šta da pokažu: Mladi umjetnici predstavili talente na prvoj večeri Ljetnje art scene – FOTO

0

Nastupom mladih derventskih umjetnika i izložbom slikara Zdenka Bećarevića večeras je otvoreno premijerno izdanje Ljetne art scene, festivala kojeg pod krovom Narodne biblioteke „Branko Radičević“ organizuju književnica Aleksandra Marilović, profesorica muzike Milijana Žunić i pijanistkinja Dragana Latinović.

Festival ima za cilj prikupljanje sredstva za kupovinu klavira za ovu ustanovu, čime bi se stekla mogućnost održavanja više raznovrsnijih kulturnih dešavanja.

Pored toga želja nam je da afirmišemo naše mlade umjetnike, koji po univerzitetskim gradovima i na akademijama razvijaju svoje talente. Oni nam se sve više javljaju i publiku u narednim večerima festivala očekuje raznovrstan program. Želja nam je, naravno, da festival preraste u tradicionalni kulturni događaj našeg grada, koji će, u nekim narednim izdanjima privući i dobro poznate umjetnike, istakli su organizatori.

Svoje talente prve večeri festivala pokazali su mlada violinist Maja Orlando, gitaris Tea Stanković i pijanist Dragana Latinović, dok je Dajana Ćuk, student druge godine banjalučke Akademije umjetnosti, pokazala na licu mjesta kako nastaje jedno slikarsko djelo.

Dio svog bogatog opusa slika, minijatura i instalacija predstavio je Zdenko Bećarević, dok je njegova mlada kolegica Sara Bogdan jedno od svojih dijela ponudila na prodaju da bi se prikupio novac za klavir.

Sa tim ciljem organizatori pozivaju sve zainteresovane da akciju podrže donacijama na račun Kola srpskih sestara otvorenom u Novoj banci 555-30000374934-72 sa naznakom „Za biblioteku“.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here