Vijesti Kultura i obrazovanje Imaju šta da pokažu: Trolići “Muzičkim letom” najavili dolazak u školske klupe

Imaju šta da pokažu: Trolići “Muzičkim letom” najavili dolazak u školske klupe

0

Priredbom “Muzički let kroz svijet”, održanom sinoć u derventskom Centru za kulturu, 60 mališana vrtića “Trol” oprostilo se od predškolskog obrazovanja.

Generacija 2013 imala je čast da po prvi put unazad dvije decenije pred svojim mamama, tatama, dekama i bakama, ali i svim drugim zainteresovanim, pokaže da su već spremni za školske klupe.

Na to smo se odlučili jer ova djeca imaju šta da pokažu čitavom gradu. Pripremili smo program kojim odiše moderan zvuk, što znači da su se mališani predstavili u različitim kompozicijama i plesnim tačkama “Evrovizijske” muzike, ponosna je direktorica vrtića Gordana Simić.

Vrtić je pohađalo oko 150 mališana, a posebno zadovoljstvo upravi čini to što će od septembra taj broj narasti na 250, s obzirom da je pri kraju završetak radova na novim kapacitetima.

Ove godine smo ostvarili mnogo uspjeha, a najveći, kako naših vaspitača, tako i mališana, jeste “Mala olimpijada”, koja je ove godine okupila 400 učesnika iz drugih gradova. Taj projekat realizovali smo sa Malom školom spotra “Arena”, sa kojim provodimo jedan od naših nekoliko specijalizovanih razvojnih programa, naglasila je Simićeva.

U svom radu imali su i podršku lokalne zajednice i načelnika opštine, kako kroz podršku organizaciji manifestacija, tako i kroz nabavku potrebnog didaktičkog materijala.

Derventa Cafe

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here