Vijesti Politika Završena 14. sjednica Skupštine grada Derventa – VIDEO

Završena 14. sjednica Skupštine grada Derventa – VIDEO

0

Odbornici su na 14. sjednici Skupštine grada Derventa imenovali načelnike odjeljenja Gradske uprave grada Derventa, te ukinula funkciju drugog potpredsjednika Skupštine.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti do kraja mandata biće Slaven Pašalić, a novi-stari je i načelnik Odjeljenja za finansije Mile Strinić.

Za načelnicu Odjeljenja za inspekcijske poslove imenovana je Đurđa Dodig Pijetlović, a Odjeljenje za prostorno uređenje Spomenka Živanić, koje su do sada bile ovlaštena lica u ovim odjeljenjima.

Nova lica u tekućem mandatu Goran Vukmirica, na čelu Odjeljenja za opštu upravu, te Srđan Nović, novi načelnik Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove.

Skupštinska većina je, prije imenovanja načelnika, usvojila izmjene Statuta grada kojom se ukida plaćena funkcija drugog potpredsjednika, tako da će Skupština ponovo imati jednog potpredsjednika koji svoju funkciju obavlja volonterski.

Nakon dužih diskusija usvojeni su Izvještaj o izvršenju Budžeta grada Derventa za period 01.01. – 31.12. 2021. godine, Izvještaj o izvršenju Budžeta grada Derventa za period 01 .01. – 31. 03.2022. godine.

Načelnik Odjeljenja za finansije Mile Strinić pojasnio je da je budžet za prošlu godinu ostvaren u iznosu od 25,5 miliona KM, odnosno 8 odst više od planiranog, tako da je suficit oko 4 miliona maraka, a da su se dobri trendovi nastavili i ove godine.

Na konstatacije odbornika SDS-a Pere Đurića i Branka Katanića da je suficit posljedica nerealizovanja projekata u prošloj godini, zamjenik načelnika Siniša Jeftić je rekao da je budžet u cjelini, kao i Kapitalni budžet, realizovan u iznosu većem od 95 odsto.

Odbornici Skupštine grada Derventa usvojili su prijedloge odluke o prodaji nepokretnosti u svojini Grada Derventa označene kao k.č. broj 872 KO Lužani Bosanski putem usmenog javnog nadmetanja, o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta (građevinska parcela broj 15) u svojini Grada Derventa u obuhvatu RP „Industrijska zona“ putem usmenog javnog nadmetanja, o zamjeni nekretnina između Grada Derventa i Šainović Bojana, te o prodaji nepokretnosti u svojini Grada Derventa putem druge licitacije za 21 lice u okviru Regulacionog plana „Derventa-Sjever-Lug“.

Usvojena su i dva prijedloga odluka o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište dodjeljeno prema rješenju o dodjeli na korišćenje gradskog građevinskog zemljišta bez naknade, odluka o kupovini gradskog građevinskog zemljišta u svojini privrednog društva „Fructa trade”, Zaključak o prihvatanju inicijative za izmjenu dijela RP „Gakovac“, te Odluka o raspisivanju Javnog konkursa za izbor članova Odbora za žalbe Grada Derventa.

Podršku odbornika dobili su i Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava posebnih vodnih naknada u 2021. Godini, te Izvještaj o godišnjem utrošku namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2021. godini.

Odbornici su usvojili Informaciju o stanju u oblasti kulture na području Grada i Informaciju o stipendiranju studenata i učenika u školskoj 2021/2022 godini.

Usvojena su i dva rješenja o izvršenju pravosnažnih presuda Okružnog suda u Doboju kojim su poništena rješenja o razrješenju člana Odbora za praćenje primjene Kodeksa ponašanja Skupštine grada Derventa i rješenje o razrješenju članova Upravnog odbora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa.

Za vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Javne ustanove “Centar za kulturu“ Derventa imenovan je Slobodan Stjepanović, dok je na ovu funkciju u Sportskom centru imenovan Dario Bašić. Vršilac dužnosti člana Upravnog odbora Javne ustanove “Centar za socijalni rad Derventa” biće Danijela Subotić.

U Savjet za izradu izmjene dijela RP „Gakovac“ imenovani su Bojan Zemunović, Danijela Malešević i Bojan Budišić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here