Vijesti Kultura i obrazovanje IMIC Derventa: Održane 11. Večeri duhovne muzike

IMIC Derventa: Održane 11. Večeri duhovne muzike

0
Etno grupa SKUD “Derventa”

U organizaciji Internacionalnog multireligijskog i interkulturnog centara “Zajedno” večeras je u derventskom Centru za kulturu održano 11. “Veče duhovne muzike”.

U programu su učestvovali Gradski hor iz Maglaja, “Viteški akordi” iz Viteza, te Etno grupa SKUD “Derventa” i hor “Mozaik” iz Dervente.

“Viteški akordi”

Veče posvećeno duhovnoj muzici ostvorio je hor “Mozaik” katoličkom pjesmom “Cesta”, pravoslavnom “Heruvinskom pjesmom”, te islamskom “U dergjahu srca mog-ilahija”, da bi se potom publici predstavila Etno grupa SKUD Derventa izvodeći “Molitvu”, “Bogorodice djevo” i “Spustite se angeli”.

Viteški akordi otpjevali su adventsku pjesmu “O, dođi, dođi Tio, naš spas”, “Zdravo, Djevice” i “Ave Marija”, dok se Gradski hor iz Maglaja predstavio pjesmama “Amazin grace”, romskom “None coha” i “Iz bosanskih tekija”.

Na kraju, učesnici su  zajedno otpjevali “Tihu noć”, uz pratnju Dinka Čizmića.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here