Vijesti Kultura i obrazovanje IMIC Derventa: Održane 11. Večeri duhovne muzike

IMIC Derventa: Održane 11. Večeri duhovne muzike

0
Etno grupa SKUD “Derventa”

U organizaciji Internacionalnog multireligijskog i interkulturnog centara “Zajedno” večeras je u derventskom Centru za kulturu održano 11. “Veče duhovne muzike”.

U programu su učestvovali Gradski hor iz Maglaja, “Viteški akordi” iz Viteza, te Etno grupa SKUD “Derventa” i hor “Mozaik” iz Dervente.

“Viteški akordi”

Veče posvećeno duhovnoj muzici ostvorio je hor “Mozaik” katoličkom pjesmom “Cesta”, pravoslavnom “Heruvinskom pjesmom”, te islamskom “U dergjahu srca mog-ilahija”, da bi se potom publici predstavila Etno grupa SKUD Derventa izvodeći “Molitvu”, “Bogorodice djevo” i “Spustite se angeli”.

Viteški akordi otpjevali su adventsku pjesmu “O, dođi, dođi Tio, naš spas”, “Zdravo, Djevice” i “Ave Marija”, dok se Gradski hor iz Maglaja predstavio pjesmama “Amazin grace”, romskom “None coha” i “Iz bosanskih tekija”.

Na kraju, učesnici su  zajedno otpjevali “Tihu noć”, uz pratnju Dinka Čizmića.

Derventa Cafe

 

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here