Vijesti Društvo IMIC „Zajedno“: Humanitarnim akcijama podržano više ustanova i pojedinaca

IMIC „Zajedno“: Humanitarnim akcijama podržano više ustanova i pojedinaca

0
Članovi IMIC-a poklonili 200 naslova Biblioteci

Povodom 19. aprila – Dana oslobođenja Dervente Internacionalni multireligijski i interkulturni centar „Zajedno“ organizovao je više humanitarnih akcija.

Početkom mjeseca četiri porodice dobile su poklone u hrani i higijenskim sredstvima, a za  članove Udruženja djece i osoba sa posebnim potrebama „Sunce“ organizovano je druženje uz bilijar. Ova djeca bila su u januaru i na skijanju i sankanju na Vlašiću, a „Siki i prijatelji“ uključili su se sa 1.000 maraka i u akciju obezbjeđenja govornog aparata za Nikolu Šainovića.

Nikola Šainović

U ponedjeljak je Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ dodijeljeno 12 lopti, po tri za fudbal, odbojku, košarku i rukomet, a Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ donirano je preko 200 knjiga.

Ovo je plod aktivnosti grupe „Siki i prijatelji“, koja djeluje u okviru IMIC-a i koja prikuplja skromne donacije za udruženja i građane.

– Do kraja godine organizovaćemo još nekoliko sličnih akcija, kaže Mirsad Haurdić Siki, poput 11 teniskog turnira povodom Dan borca koji se obilježava u julu. Želimo više druženja, a to sve zahvaljujući Dervenćanima koji žive širom svijeta i koji na ovaj način održavaju vezu s rodnim krajem.

Prilika je to da se i drugi uključe u humanitarne akcije.

„Vjerujemo da će ova aktivnost „Sikija i prijatelja“ podstaći i druge Dervenćane da se uključe u slične aktivnosti“, kaže Milica Pelesić, predsjednica IMIC „Zajedno“.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here