Vijesti Politika Informacija sa 38. (tematske) sjednice SO Derventa

Informacija sa 38. (tematske) sjednice SO Derventa

0

U petak, 30. marta 2012. godine sa početkom u 10,00 časova, održana je 38. (tematska) sjednica Skupštine opštine Derventa. Na ovoj sjednici je razmatrana samo jedna tačka Dnevnog reda, koja je bila posvećena  Informaciji o toku aktivnosti na promjeni pravnog statuta bivšeg ODP „Trgopromet“ Derventa sa prijedlogom zaključaka.

GrbOpstineDerventa

U toku diskusija po ponuđenoj Informaciji, predložena je dopuna zaključaka koji su nakon usaglašavanja i usvojeni.

Usvojenim zaključcima,  Skupština opštine Derventa je zatražila od Vlade Republike Srpske i drugih nadležnih republičkih organa i institucija da pokrene postupak prenosa prava svojine na kapitalu Republike Srpske u preduzeću „Trgopromet“ Derventa na jedinicu lokalne samouprave, odnosno opštinu Derventa.

Od Vlade Republike Srpske je zatraženo  da opštini Derventa dostavi Plan aktivnosti o daljim namjerama vezano za rad i funkcionisanje ovog preduzeća, a u slučaju prodaje kapitala ovog preduzeća da se opštini  Derventa utvrdi pravo preče kupovine. Skupština opštine Derventa je kao bivši osnivač ODP „Trgopromet“ Derventa zatražila od Vlade Republike Srpske  da pokrene postupak utvrđivanja vlasništva na imovini koja je iskazana u Programu privatizacije državnog kapitala ODP „Trgopromet“ Derventa.

Opština Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here