Vijesti Politika Informacija sa 7. sjednice Skupštine opštine Derventa

Informacija sa 7. sjednice Skupštine opštine Derventa

0

7. sjednica Skupštine opštine Derventa održana je 26. aprila 2013. godine. Na sjednici je utvrđen Dnevni red sa 34 tačke, jer je predlagač  iz Prijedloga dnevnog reda povukao dvije tačke i to Prijedlog Programa kapitalnog investiranja za 2013. godinu i Prijedlog Programa obezbjeđenja pitke vode u školskim objektima.

GrbOpstineDerventa

Od razmatranih 34 tačke Dnevnog reda, samo jedna nije usvojena od strane odbornika i to Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava na novčanu naknadu ili prava na drugo građevinsko zemljište po izboru Ćimić (Ferid) Muharema iz Opatije na ime kompenzacije za gradsko građevinsko zemljište na kojem je imao prvenstveno pravo korišćenja radi građenja.

Donesena je Odluka  o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana „Centar Istok – Centar Zapad“, Oduka o pristupanju izradi Prostornog plana opštine Derventa, Odluka o prosječnoj građevinskoj cijeni m2 korisne stambene površine u 2012. godini na području opštine Derventa, Odluka o mjesnim zajednicama na području opštine Derventa, Odluka  o prenosu prava raspolaganja i korišćenja stambenih jedinica sa opštine Derventa na nosioce rješenja o dodjeli na korišćenje stambenih jedinica-porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o pravima odbornika na naknade za vršenje odborničke funkcije.

Skupština opštine je donijela Program sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca na području opštine, Akcioni plan za jačanje socijalne zaštite i inkluzije djece u opštini Derventa za 2013 – 2014. godinu.

Nakon razmatranja Programa rada i finansijskog plana javnih ustanova čiji je osnivač Skupština opštine, na iste je data saglasnost.

Na ovoj sjednici je razmatrana i usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Derventa za 2012. godinu kao i nekoliko drugih izvještaja  i informacija koje su bile na dnevnom redu.

Zbog isteka mandata direktoru i članovima Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacije opštine Derventa“, razriješeni su dosadašnji direktor i članovi Upravnog odbora i imenovani vršioci dužnosti te donesena Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor novih organa rukovođenja i upravljanja u ovoj javnoj ustanovi.

Takođe zbog isteka mandata, Skupština opštine je predložila nove članove školskih odbora u osnovnim i srednjim školama ispred lokalne zajednice. Skupština opštine je izvršila dopunu članova Savjeta za razvoj poljoprivrede  i sela tako što je imenovala još dva člana ispred poljoprivrednih proizvođača.

I na kraju zasjedanja u funkciji Skupštine Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“, donijela Odluku o utvrđivanju standarda i kriterijuma za izbor tri člana Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća i raspisala javni konkurs za izbor i imenovanje te imenovala Komisiju za izbor tri člana Nadzornog odbora koja će sprovesti konkursnu proceduru.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here