Vijesti Politika Informacija sa 9. sjednice Skupštine opštine Derventa

Informacija sa 9. sjednice Skupštine opštine Derventa

0

9. sjednica Skupštine opštine Derventa održana je 24. juna 2013. godine. Na sjednici je utvrđen Dnevni red sa 18 tačaka, jer je predlagač iz Prijedloga dnevnog reda povukao jednu tačku i to Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju Budžeta opštine Derventa za 2013. godinu.

GrbOpstineDerventa

Od razmatranih 18 tačaka Dnevnog reda, samo jedna nije usvojena od strane odbornika i to Informacija o radu nevladinih organizacija i udruženja građana na području opštine Derventa.

Na 9. sjednici je utvrđen Nacrt Revizije Regulacionog plana „Centar“ koji se stavlja na javni uvid, donesena je Odluka  o produženju važenja Urbanističkog plana grada Derventa, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o mjesnim zajednicama na području opštine Derventa, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o sazivanju i načinu rada zbora građana, Odluka o prodaji neposrednom pogodbom neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnoj svojini radi oblikovanja građevinske parcele, te Odluku o određivanju lokacije za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava i mina.

Takođe, Skupština opštine je na ovoj sjednici razmatrala u formi nacrta i zaključkom usvojila  Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta opštine Derventa za 2013. godinu koja će se na narednoj sjednici razmatrati u formi prijedloga, te Nacrt Odluke o komunalnom redu koji je upućen na javnu raspravu zaključno do 25. jula 2013. godine.

Skupština opštine je donijela i Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2013. godini i Program namjenskog utroška sredstava posebnih vodnih naknada u 2013. godini.

Na ovoj sjednici je razmatran i usvojen Izvještaj o realizaciji Programa opremanja izgrađenog građevinskog zemljišta u 2012. godini i Izvještaj Konkursne komisije za sprovođenje postupka izbora Popisne komisije opštine Derventa za Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine, te razmatrana i usvojena Informacija o poslovanju privrede na području opštine Derventa u 2012. godini.

I na kraju zasjedanja Skupština opštine donijela je i dva rješenja i to Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Popisne komisije opštine Derventa za Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine i Rješenje o dopuni Rješenja o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za pitanja omladine i mladih Skupštine opštine Derventa.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here