Vijesti Društvo Inicijativa “Nova Srpska”: Korištenjem IPA fondova unaprijediti zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku

Inicijativa “Nova Srpska”: Korištenjem IPA fondova unaprijediti zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku

0

img_20161122_104532

U prostorijama Delegacije EU u BiH danas su u Sarajevu održane konsultacije između predstavnika Delegacije EU u BiH i predstavnika državnih, entitetskih i lokalnih struktura, te predstavnika civilnog društva, vezane za izradu dokumenta finansijske pomoći za BiH u okviru IPA II 2018-2020 programa predpristupne pomoći iz fondova EU.

Tema konsultacija su bile oblasti vezane za zapošljavanje, obrazovanje i socijalne politike u narednom periodu, te pravljenje indikativnog Strateškog dokumenta za realizaciju prioriteta iz navedenih oblasti.

Glavni fokus ovih konsultacija je baziran na diskusijama i konkretnim zadacima, te potencijalnim rezultatima u ispunjavanju ciljeva za buduću finansijsku i logističku podršku EU u sektorima zapošljavanja, obrazovanja i socijalnih politika tokom perioda 2018.-2020.godina.

Razmatrani su potencijalni projektni prijedlozi u narednom periodu koji bi objedinili sektore obrazovanja i zapošljavanja, uz tendenciju otvaranja novih radnih mjesta, te povećanje životnog standarda stanovništva.

Sastanak i konsultacije je organizovao Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH,  a na osnovu njegovog ličnog poziva sastanku je prisustovao i aktivno učestovao Dragan M. Pajić iz Dervente, koordinator Građanske inicijative „Nova Srpska“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here