Vijesti Sport Intenzivan prelazni rok: Tekstilac doveo deset fudbalera

Intenzivan prelazni rok: Tekstilac doveo deset fudbalera

0
Slavlje Nestorovića nakon glla Ljubiću/Foto Nemanja Šerbula

Iako je prvobitno najavljivano drugačije, zimski prelazni rok u Tekstilcu bio je veoma buran. Nakon zaključenja roka za registraciju novih igrača u derventskom prvoligašu konačno mogu podvući crtu.

Odlasci nekih od ključnih igrača, poput Kutića, Malovića, Rudana, Savanovića, Raševića i drugih, što zbog boljih ponuda, što zbog nemogućnosti zadovoljavanja finansijskih zahtjeva, primorao je pronalaženje velikog broja zamjena. Tako je u Tekstilac stiglo čak deset fudbalera.

Pouzdanog golmana Kutića na gol-liniji zamijenio je mladi Mladen Milošević, dojučerašnji igrač novosadskog Kabela. Najpoznatije ime koje je pojačalo zadnju liniju je Zoran Vidović, fudbaler koji je stigao iz Krupe, a karijeru je počeo u banjalučkom Borcu. Igrač sa tridesetak utakmica u Premijer ligi BiH trebao bi činiti siguran bedem u tandemu sa Jolovićem.

Nakon epizode u italijanskom Monteroziju, dres Tekstilca ovog puta u seniorskoj konkurenciji, obukao je mladi Slobodan Đekić, koji se najbolje snalazi po desnom boku. Sa suprotne strane zadnje linije mjesto će zauzeti 23-godišnji Đorđije Ajković, jedan od dvojice fudbalera pristiglih iz Crne Gore. Drugi je vezista 20-godišnji Nemanja Bubalo, koji sa vršnjacima Aleksom Stajićem (Leotar iz Trebinja), Draženom Dubačkićem (Drina Zvornik) i Stefanom Nestorovićem (Jedinstvo Surčin) predstavlja igrače koji su zaduženi za sredinu terena.

Društvo u napadu starosjediocu Milošu Peroviću činiće krilni napadači sa premijerligaškim iskustvom Miloš Čudić (Žarkovo) i Borčevo dijete Stefan Dujaković koji je stigao iz žeravičkog Jedinstva.

Derventa Cafe