Vijesti Društvo Invalidi planiraju proteste

Invalidi planiraju proteste

0

Predsjednik Udruženja RVI “1991-1995” iz Dervente, Zoran Kolundžija, najavio je mogućnost izlaska invalida na proteste ispred institucija Republike Srpske, sa ciljem ostvarivanja i poboljšanja položaja invalida.

Invalidi planiraju proteste

„U toku su ozbiljne pripreme za održavanje masovnih protesta, ukoliko do 20. decembra ove godine naše zahtjeve ne ispune nadležne institucije Republike Srpske. Tražimo povećanje invalidnina do 30 %, vraćanje izgubljenih prava u vezi pomagala, oslobađanje troškova nabavke lijekova. Došlo je do smanjenja broja invalida, dok visina invalidnina se ne povećava, pa sa pravom pitamo gdje odlazi razlika novca po ovom osnovu“ izjavio je Kolundžija.

Prema njegovim riječima, u borbu za poboljšanje životnog standarda invalida, kreće u saradnji sa Udruženjima invalida iz Šamca, Banja Luke, Petrovca i Drinića.

„Na adresu našeg udruženja svakodnevno se obraća sve veći broj invalida koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Neki su prezaduženi, nemaju struje, vode. Nažalost ima i onih koji nemaju šta da jedu“ dodaje Kolundžija.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here