Vijesti Društvo Inženjeri obišli trase budućeg vodovoda južnog dijela opštine – FOTO

Inženjeri obišli trase budućeg vodovoda južnog dijela opštine – FOTO

0

Nakon što je krajem avgusta potpisan ugovor između opštine Derventa i preduzeća “Konus inžinjering” o izradi projekta za vodosnabdijevanje južnog dijela opštine, inženjeri pomenutog preduzeća danas su sa predstavnicima lokalne uprave i mjesnim aktivistima obišli područje na kojima će biti trase budućeg vodovoda.

Radi se o jednom od najznačajnijih i najsloženijih dugoročnih projekata naše lokalne zajednice, a danas započeti obilasci terena biće osnova za izradu glavnog projekta vodosnabdijevanja Gornjih i Donjih Cerana, Osinje, Crnče, Male i dijela Velike Sočanice, te Pojezne. Tada će biti poznati i svi ključni detalji

Za sada je interesovanje značajno, oko 750 domaćinstava je iskazalo zainteresovanost za priključenje na gradski vodovod. U narednom periodu biće intenzivniji radovi na terenu tako da pozivamo sve druge zainteresovane da se prijave mjesnim aktivistima koji su se angažovali u realiaciji ovog projekta. I ovog puta finansiranje realizacije snosiće lokalna zajednica i mještani, a od ranije je poznato opredjeljenje načelnika opštine Milorada Simića da će učešće mještana biti na nivou učešća zainteresovanih prilikom izgradnje ranijih vodovoda, rekli su nam u Opštinskoj upravi Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here