Vijesti Kultura i obrazovanje Ispovjestima i monolozima pokazali svoje glumačke talente – FOTO

Ispovjestima i monolozima pokazali svoje glumačke talente – FOTO

0

Mladi polaznici dramskog studija Narodne biblioteke “Branko Radičević” Gorana Knežević, Milica Puketa, Sara Ćuk, Maja Glumac, Slađan Udovčić, Nikola Živković, Danijel Dakić i Saša Novaković večeras su na oduševljenje publike izveli scenski kolaž “Opet mi”.

Radi se o nastavku predstave “A sada mi”, ali su se mladi entuzijasti sada predstavili kroz nešto ozbiljnije teme u vidu ispovjesti, recitacije i monolozima, kaže dramaturg Siniša Tešanović.

To je zapravo sistem akademije kroz koji se pokušava savladati osnove glumačkog izražaja, nešto zahtjevnije nego prošlogui puta. Želimo da privučemo još njihovih vršnjaka srednjoškolava, da bi smo ubrzano nastavili raditi na predstavi koja govori o različitim vidovima nasilja, a sa kojom bi željeli nastupiti na Omladinskom festivalu Republike Srpske, naglašava Tešanović.

Unazad nekoliko mjeseci osnove glume usvaja Danijel Dakić.

Slučajno sam počeo da pohađam časove glume, ali se osjećam nevjerovatno, veoma me promijenilo, izgradilo karakter i ohrabrilo me da se na ovaj način predstavim pred drugim ljudima. Uvijek mi je bio san da se oprobam kao glumac i zato pozivam sve koje imaju slične snove da nam se pridruže, istakao je Dakić.

Pored srednjoškolske grupe, dramski studio čine i grupe mlađih i starijih osnvaca, te grupa odraslih.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here