Vijesti Kultura i obrazovanje Ispunili očekivanja: “Svastike” u izvođenju derventskih srednjoškolaca oduševile publiku – FOTO

Ispunili očekivanja: “Svastike” u izvođenju derventskih srednjoškolaca oduševile publiku – FOTO

1

Nakon veoma uspješnog prošlogodišnjeg osmomartovskog druženja, učenici SŠC “Mihajlo Pupin” ovoga puta su povodom Dana žena izveli zanimljivu komediju pod nazivom “Svastike”.

Ove godine odlučili smo napraviti krupan zalogaj i napuniti Veliku salu Centra za kulturu, te sugrađanima pokloniti predstavu, tačnije nešto što i nisu prečesto u prilici da pogledaju, rekla je profesorica srpskog jezika i književnosti Sanela Stanković.

Predstava govori o muško-ženskim odnosima, prilično popularnoj temi i za mlađu i stariju populaciju, a prati dešavanja u jednoj porodici i nadjačavanje polova. Dvanaest učenika od prvog do četvrtog razreda činilo je glumačku postavu, ja njih još nekoliko učestvovalo je u uređivanju scene, rasvjete i drugih tehničkih stvari, istakla je Stankovićeva, koja je zajedno sa kolegicom Milkom Srđenović radila sa učenicima na ovoj predstavi.

Predstava je nastala po priči autora Save Škobića, preuzetog sa jednog specijalizovanog sajta, a zajedničkim snagama prilagođena je i realizovana tokom decembra i februara.

Publika je dugotrajnim aplauzom ispratila mlade entuzijaste sa scene.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here