Vijesti Sport Ispunjena želja sportske javnosti: Konačno započeli radovi na izgradnji terena sa vještačkom...

Ispunjena želja sportske javnosti: Konačno započeli radovi na izgradnji terena sa vještačkom podlogom – FOTO

0

Izvođenje dugoočekivanih pripremnih radova za postavljanje vještačke podloge na pomoćnom terenu Gradskog stadiona juče je i započelo, a danas je gradilište posjetio i načelnik opštine Derventa Milorad Simić sa saradnicima.

Simić je tom prilikom istakao da je Vlada Srpske za Derventu izdvojila milion maraka, čime će se finansirati projekti namijenjeni isključivo mladima, odnosno proširenje vrtića “Trol”, izgradnja parka “9. januar” i ovog terena.

–  Ovime ćemo ispuniti želju velikog dijela sportske javnosti. Ukupna vrijednost projekta je 450.000 maraka, Vlada RS je osigurala 250.000, a razliku će obezbijediti rukovodstvo FK Tekstilac, kojem se zahvaljujem, a posebno vlasnicima preduzeća “Gatarić” i “Geokop”. Provedena je i akcija “Kvadrat za budućnost” koja će doživjeti svoj nastavak, poručio je Simić, rekavši da će teren biti gotov za oko mjesec i po dana.

Planirani izgled nakon završetka radova

Predsjednik Skupštine FK Tekstilac Bojko Gatarić da je projekat konačne počeo zahvaljujući Vladi RS i lokalnoj zajednici, kao i brojnim sugrađanima.

Naredne godine obilježavamo i 100 godina postojanja kluba i ovo će biti divan poklon za jubilej. Nas nekoliko je do kraja vjerovalo u ovaj projekat i on se konačno realizuje, istakao je Gatarić.

Kada bude završeno, prema planovima, Derventa će dobiti teren sa vještačkom podlogom površine oko 7.000 kvadrata  na kojem će se moći igrati i prvoligaške utakmice. Sam teren će biti dužine od 100 i širine od 64 metra.

Trenutno se izvode pripremni radovi, nakon čega će se raditi troslojna drenaža i nasip, kada će se izdvojiti i “bužili” za postavljanje osam rasvjetnih stubova. Na kraju, na pripremljenu podlogu postaviće se vještačka podloga sa dužinom vasi od 6 milimetara, a nakon toga i ograda.

Terenom će upravljati SRC Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here