Vijesti Društvo Ista stopa poreza na nepokretnosti

Ista stopa poreza na nepokretnosti

0

Poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti u opštini Derventa u 2015. godini ostaće 0,15 odsto, odlučili su odbornici na današnjem zasjedanju lokalne skupštine.

Ista stopa poreza na nepokretnosti

Načelnik opštine Milorad Simić podsjetio je da je u početku primjene poreza na nepokretnosti stopa iznosila 0,25 odsto, te da je nakon toga uslijedilo smanjenje na 0,17, da bi za 2014. godinu bila 0,15 odsto.

“Usaglasili smo da stopa poreza ostane na istom nivou. Ono što očekujemo od Poreske uprave je da radi više na naplati jer su to prihodi lokalne zajednice, na osnovu čega planiramo i naše obaveze. Očekujemo da Poreska uprava nađe načina i mehanizme da primora i ostale koji nisu prijavili nekretnine i izbjegavaju poreze to konačno učine”, rekao je Simić.

Naglašena je potreba da se Poreskoj upravi Republike Srpske uputi zahtjev za poresko oslobađanje građana i poslovnih subjekata koji su zahvaćeni poplavama.

U odluci koju je podržalo 26 odbornika poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti je jedinstvena za sva pravna i fizička lica, te će se primjenjivati na procijenjenu tržišnu vrijednost nepokretne imovine u toku cijele godine.

SRNA – Nezavisne novine

PODIJELI