Vijesti Privreda Italijani zainteresovani za ulaganje u Derventu

Italijani zainteresovani za ulaganje u Derventu

0

Trideset druga strana kompanija koja bi mogla da svoje pogone otvori u Derventi trebala bi biti italijanska „CLN Grupa“, preduzeće koje je najvećim dijelom orijentisano na auto-industriju.

Predstavnik preduzeća Anđelo Fontana /Angelo Fontana/ istakao je nakon sastanka sa načelnikom Miloradom Simićem da njihovih 37 fabrika posluje u dvadesetak zemalja svijeta.

Zbog povećanja poslovnih aktivnosti razmatramo mogućnost širenja i u BiH, a u Derventi pronašli smo veliku podršku. Osamdeset odsto naših djelatnosti odnosi se na proizvodnju vanjskih dijelova za auta, kao i određenih unutrašnjih struktura, a naši klijenti su veliki proizvođači poput Mercedesa, Renoa, Iveka i drugih, rekao je Fontana.

Načelnik opštine Milorad Simić otkrio je da se radi o već drugom sastanku sa potencijalnim investitorima iz Italije.

Radi se o velikoj kompaniji sa 7.000 zaposlenih i danas smo definisali mnogo toga. Zainteresovani su kupovinu gradskog građevinskog zemljišta i za izgradnju hale od 10-15 hiljada kvadrata, a mi ćemo na narednoj sjednici Skupštine ponuditi na licitaciju veći broj parcela, na kojoj će i oni biti u prilici da učestvuju. Nije slučajno da su nam se ponovo vratili na razgovore, naglasio je Simić.

On je dodao da bi do jula taj dio posla mogao biti završen, ako se Italijani odluče da investiraju i Derventu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here