Vijesti Društvo Iz budžeta grada 740.000 KM za sportske kolektive i NVO organizacije

Iz budžeta grada 740.000 KM za sportske kolektive i NVO organizacije

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić je danas potpisao ugovore sa predstavnicima sportskih kolektiva i NVO organizacija o dodjeli grant sredstava za realizaciju godišnjih planova i programa tokom 2024. godine.

Iz budžeta Grada Derventa za ove namjene se izdvaja ukupno 740.000, od čega je 500.000 namijenjeno za sportske kolektive i ja sam uvjeren da mi ovaj dio nadgradnje radimo na ispravan način, rekao je gradonačelnik Milorad Simić ovom prilikom.

Svi predstavnici sportskih kolektiva su jako ozbiljni i odgovorni i okupljaju mlade ljude, dok NVO udruženja predstavljaju kategorije kojima je potrebna posebna pomoć, kao što je udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama „Sunce“ ili Udruženje penzionera, o kojima iz godine u godinu pažljivo brinemo, naglasio je Simić.

Kada su u pitanju sportski kolektivi, njih 23 podijelilo je ukupno 397.000 KM, dok je za zakup sala za treninge izdvojeno 50.000, a 53.000 za projekte iz oblasti sporta.

Predsjednica Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba „Sunce“ Tatjana Spasojević istakla je da je ova podrška izuzetno značajna za sva 174 člana udruženja.

Osim organizovanog dnevnog centra za odrasla lica sa intelektualnim smetnjama, „Sunce“ takođe prevozi sve korisnike dnevnih centara, tako da dobijamo i poseban grant za organizovan prevoz. Takođe, lokalna zajednica ima uvijek razumijevanja za nas, rekla je Spasojevićeva.

Naše najugroženije članove ćemo pomoći sa po 100 KM za subvenciju električne energije, te za lijekove. Takođe, iz naše članarine ćemo izdvajati sredstva za porodice članova koji su nas napustili, a ove godine izgubili smo 150 članova, rekao je predsjednik Udruženja penzionera Veljko Spasenić.

Rukometni klub „Derventa“ je i ove godine dobio identičan iznos kao i prošle godine.

Naš klub je dobio podršku u iznosu od 60.000 KM za funkcionisanje svih selekcija kluba. U principu to su osnovna sredstva za rad najmlađih kategorija, juniorske selekcije i prvog tima koji se takmiči u Prvoj ligi RS, rekao je predsjednik Upravnog odbora Slaven Šmulja.

 

 

Derventa Cafe