Vijesti Sport Iz hladne Tare na uspon od 400 metara: Fitnes instruktor Aleksandar Jelićić...

Iz hladne Tare na uspon od 400 metara: Fitnes instruktor Aleksandar Jelićić savladao izazovnu Tribalion Green trku – VIDEO

0

Derventski fitnes instruktor Aleksandar Jeličić ovog vikenda savladao je izazovnu Tribalion Green trku koja je organizovana u kanjonu Tare.

Specifičnost ovog takmičenja je jer se odvija u netaknutoj prirodi, a od učesnika zahtjeva izuzetnu fizičku spremnost i koordinaciju s obzirom da ih na dionici od 12 kilometara očekuje 25 različitih vrsta prepreka, a da je kumulativni uspon staze bio oko 400 metara.

Jeličić je prepreke poput visokih zidova, penjanja uz konopac, puzanja kroz blato, nošenja džakova sa pjeskom, vuče tereta, gađanje kladivom u metu, plivanje, vodene prepreke u kanjonu i visoke uspone prešao za nešto više od sat i 40 minuta.

Ističe da se na trku prijavio jer mu je bila zanimljiva s obzirom da se od takmičara ne traži samo da dionicu isrtče, nego da se izbore sa različitim preprekama.

Iako redovne treniram, trčanje mi nije jača strana u poređenju sa ljudima koji to rade godinama, ali sam znao da ću na preprekama biti dobar. Spremao sam se par mjeseci, 3 puta sedmično pored treninga u teretani sam trčao, kako na manjim dionicama do 5 km, tako i na stazi Babino Brdo – Markovac (repetitor) koja je duga 8 km, kaže Jelićić.

Cilj mu je bio da da sve od sebe i da istrči što bolji rezultat.

U prva 2 – 3 kilometra su nas dočekale prepreke na suvom, poput prelazaka zidova, provlačenja ispod žice, penjanja uz konopac i trčanje šumskim putevima što je lakši dio staze. Nakon uvodnog dijela uslijedilo je trčanje po blatu, lišću, kamenju i kroz potok, potom usponi u kojima neke djelove prolazimo „četvoronoške“. Meni je najveći šok predstavljala hladna rijeka sa temperaturom od 8 stepeni, u kojoj se dijelom roni ispod prepreka. Ipak, trku sam završio i veoma sam zadovoljan, opisuje ovaj fitnes instruktor, dodajući da bi ovaj izazov preporučio svima koji žele da probaju nešto drugačije.

Na ovoj avanturi učestvovalo je više od 2000 učesnika.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here