Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD “Derventa”: Iza pjevačke grupe i najmlađih folkloraša nastupi u Prnjavoru –...

SKUD “Derventa”: Iza pjevačke grupe i najmlađih folkloraša nastupi u Prnjavoru – FOTO/VIDEO

0

Proteklog vikenda Ženska pjevačka grupa SKUD Derventa učestvovala je na koncertu horske muzike u okviru muzičkog festivala “Prnjavorske horske svečanosti”, dok su članovi škole folklora ovog društva učestvovali na 4. “Dječijim susretima folklora”, takođe održani u ovom susjednom gradu.

Dječiji koncert folklora, u organizaciji SPKD “Prosvjeta” iz Prnjavora, privukao je više od 350 malih folkoraša iz Prnjavora, Cerovice, Mrkonjić Grada i Dervente.

Članovi škole folklora SKUD “Derventa” predstavili su se “Spletom igara iz Srbije”, a to je ujedno bila i prilika da se na jednom mjestu okupe i prikažu šta su do sada naučili najmlađi članovi društava učesnika. Članice Ženske pjevačke grupe, pod umjetničkim rukovođenjem profesorice Milijane Žunić, predstavile su se programom u trajanju od 15 minuta i oduševile prisutne u sali Centra za kulturu u Prnjavoru, kažu u SKUD “Derventa”.

Na koncertu su učestvovali i Srpsko pjevačko društvo “Višnjić” iz Kozarske Dubice, te domaćini iz Srpskog crkvenog pjevačkog društvo “Sveti Georgije” iz Prnjavora.

Članove SKUD “Derventa” uskoro očekuje gostovanje na BN televiziji, što će biti najava za obilježavanje jubilarne 25 godine postojanja.

Derventa Cafe/TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here