Vijesti Društvo Izabran novi predsjednik HKD “Napredak”

Izabran novi predsjednik HKD “Napredak”

0

U Napretkovom domu Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” održalo je prošle srijede (28. juna) izborno-izvještajnu skupštinu, u prisustvu je osamdesetak članova i gostiju, među kojima i predstavnik centralne uprave HKD “Napredak” i predsjednik usorskog predstavništva Franjo Bratić.

Nakon pozdrava dosadašnjeg predsjednika derventskog HKD “Napredak” inženjera Ilije Zirduma, u čijem je mandatu na raspolaganje dobijen i najvećim dijelom obnovljen nekadašnji Dom kulture, sekretar fra Mirko Filipović pročitao je kratki izvještaj o radu, koji je uglavnom bio skoncentrisan na traganje za sredstvima za obnavljanje Doma, kojeg je projektovao slavni arhitekt Karl Paržik. Za manje od dvije i po godine intenzivnog angažovanja uspjelo se sakupiti preko pola milijuna konvertibilnih maraka i ugraditi ih u rekonstrukciju zgrade. No, preostalo je još radova za koje treba pribaviti popriličan iznos novca.

O tom i o budućem radu Doma naredne četiri godine brinuće se nova ekipa koju je izabrala Skupština. Prema rezultatima glasanaj, novi predsjednik derventskog predstavništva biće fra Mirko Jozo Filipović, dosadašnji sekretar i član centralne uprave HKD “Napredak”. Potpredsjednica će biti Suzana Durmiš, sekretar Danijela Ćorluka-Zirdum, a blagajnik Kata Opačak-Sirovina.

Pet novih članova Upravnog odbora su Zoran Duspara, Ilija Ravlić, Ivica Zirdum, Siniša Depčinski i Josip Zirdum, a članovi Nadzornog odbora su Mato Grubišić, Pavica Nujić, Zorica Kisić-Mičetanović, Lucija Samardžić-Panić i Žana Vujinović-Bošković.

Skupština je donijela odluke o promjeni adrese sjedišta, o dodjeljivanju titule doživotnih članova dosadašnjim predsjednicima podružnice Jozi Barišiću i Iliji Zidrumu, posmrtnom dodjeljivanju titule člana velikog dobrotvora pokojnoj Nedi Buljan-Pozderac i titule člana dobrotvora Zdravku Cvitanušiću.

Osim lokalnih sveštenika, među kojima je i dekan derventskog dekanata fra Ivan Marić i plehanski gvardijan fra Ante Tomas, skupštini su kao gosti prisustvovali potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Skupštine Republike Srpske Tomo Tomljanović, predsjednik Skupštine opštine Derventa Marijan Kljajić i odbornik Ilija Ravlić.

http://www.napredak-derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here