Vijesti Privreda Izbor najuspješnijih privrednika: Direktorici derventskog preduzeća nagrada za razvoj ženskog preduzetništva –...

Izbor najuspješnijih privrednika: Direktorici derventskog preduzeća nagrada za razvoj ženskog preduzetništva – VIDEO

0
Liljana Subotić prilikom prijema nagrade

Na sinoćnjoj završnoj ceremoniji manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske”, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, direktor kompanije “Sim prom” iz Dervente Ljiljana Subotić nagrađena je u kategoriji za doprinos razvoju ženskog preduzetništva.

Subotićeva je glavni kreator poslovne politike uspješnog preduzeća “Sim prom”, a provođenjem projekta sufinansiranog iz fondova EU proširila je kapacitete modernim mašinama za obradu metala.

“Sim prom” Derventa

Pored nje, nagrade u ovoj kategoriji osvojile su i direktor kompanije “Mikropek” iz Banjaluke Željka Krkoška, te direktor kompanije “RS silikon” iz Mrkonjić Grada Jelena Kuridža.

Inače, kompanija “Alumina” iz Zvornika osvojila je prvo mjesto u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u Republici Srpskoj, a priznanja u ovoj kategoriji osvojila su i preduzeća “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i preduzeće “Sim tehnik” iz Kotor Varoša.

U kategoriji srednjih preduzeća najuspješnija su “Vendom” iz Laktaša, “Raševići” iz Bijeljine i “Telegrup” iz Banjaluke. a u kategoriji malih privrednih društava nagrađeni su “Farmavit” iz Ljubinja, “King” iz Doboja, “Vladrag” sa Pala, “Kromeks” iz Prijedora i “Tanasić” iz Bijeljine.

Preduzeća koja su imala značajnu investiciju i doprinijela zapošljavanju su “Dermal R” iz Kotor Varoša, “Kolektor CCL” iz Laktaša i “Boksit” iz Milića, dok su nagrade za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti osvojili “M:tel” iz Banjaluke, “Mira” iz Prijedora i Mljekara “Pađeni” iz Bileće.

Posebno priznanje za ostvareni izvoz u prošloj godini dodijeljeno kompaniji EFT Rudnik i termoelektrana “Stanari”, a za doprinos razvoju turizma pripalo je Olimpijskom centru “Jahorina”.

Derventa Cafe/RTRS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here