Vijesti Društvo Izborna Skupština Sportsko ribolovnog društva „Ukrina“ Derventa

Izborna Skupština Sportsko ribolovnog društva „Ukrina“ Derventa

0

Izborna Skupština Sportsko ribolovnog društva „Ukrina“ Derventa održana je u prostorijama Centra za kulturu Derventa, na kojoj su izabrani predstavnici koji će u narednom četverogodišnjem mandatu upravljati radom društva.

Izborna Skupstina Sportsko ribolovnog drustva Ukrina (1)

Za predsjednika Skupštine SRD „Ukrina“ izabran je Nedeljko Nikolić, a za njegovog zamjenika Nedeljko Preradović. Na čelu Upravnog odbora je Mirko Bjelić, a članovi su : Sretko Sekulić, Saja Vidović, Edin Hamzić, Ljubo Nikolić, Nikola Strinić i Stojan Davogić.

„Radiću u skladu sa propisima i zakonima, vjerujem da možemo zajedničkim radom učiniti mnogo više u narednom vremenu. Zahvaljujem se svima koji su ukazali povjerenje da obavljam funkciju predsjednika Skupštine“ rekao je Nikolić.

Nadzorni odbor vodiće: Đorđo Petković, Vid Nenadić i Boro Preradović. Disciplinski sud činiće Nikola Strinić, predsjednik, Milutin Vračević i Andrija Milovanović. Takmičarska komisija radiće u sastavu: Radak Stevan, predsjednik, Borislav Čečavac i Dušanka Milovanović. Komisiju za ekologiju i zaštitu životne sredine vodiće Ljubo Obradović, Dragić Pavlović i Dražen Pilipović, koji obavlja i dužnost ribočuvara.

„I pored manjih poteškoća i slabosti, cijenimo da smo u odnosu na 2012. godinu postigli bolje rezultate. Na vrijeme smo uradili Godišnji Program rada društva koji je dostavljen Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS, kao i Godišnji Plan rada društva koji je usvojila Skupština SRD“ Ukrina“. Pored takmičenja na nivou društva, naši sportski ribolovci uzeli su učešća na takmičenjima na višem nivou, gdje su postigli zavidne rezultate“ kaže Mirko Bjelić, predsjednik UO SRD „Ukrina“ Derventa.

Dobitnici zlatne plakete
Dobitnici zlatne plakete

Novi saziv Skupštine brojaće 33 umjesto dosadašnja 23 delegata. Donesena je Odluka da članska karta za žene bude umanjena za 50 odsto cijene, kako bi motivisali i zadržali postojeći broj žena u društvu. U 2013. godini Društvo je imalo ukupno 36.575,00 maraka prihoda, dok su rashodi iznosili 31.700,00 maraka. Usvojenim finansijskim planom predviđaju se prihodi u 2014. godini u ukupnom iznosu od 36.700,00 maraka. Planom aktivnosti predviđeno je da sa 1.000 maraka obavi poribljavanje rijeke Ukrine.

„Ove godine dobijamo vodu na upravljanje na godinu dana, a naredne godine, najvjerovatnije, donijeće se odluka o dodijeli na period od pet godina“ kaže Stojan Davogić. U svečanom dijelu uručene su Zlatne plakete SRD „Ukrina“ Derventa zaslužnim pojedincima: Grozdanu Simikiću (junioru), Vidu Nenadiću i Saji Vidović. Sa godišnjom članskom kartom nagrađeni su ribolovci Milan Nedinić i Nedeljko Preradović.

Dobitnici Zahvalnica su: Agencija „Bilanca“, SZR „Akademac“, preduzeća „Interprom“ i „Sanino“, Granična služba Brod, Ljubo Nikolić, SRD „Ukrinski cvijet“ Prnjavor – sekretar Gojko Rapić i SRD „Usora“ Teslić.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here