Vijesti Društvo 5. Sajam antikviteta: Izlagači iz BiH i Hrvatske predstavili zanimljive starine –...

5. Sajam antikviteta: Izlagači iz BiH i Hrvatske predstavili zanimljive starine – FOTO

0

U Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ danas je otvoreno peto izdanje Sajma kolekcionarstva i antikviteta na kojem je svoje starine predstavilo dvadesetak izlagača.

Ove godine sajam je privukao, pored izlagača iz svih krajeva BiH, i tri izlagača iz Hrvatske, tako da je stekao epitet međunarodnog, kaže Alen Mešić, predsjednik udruženja „Denarius“, inače organizatora sajma.

Izloženi su stari aparati, filatelija, nakit, numizmatika, militarija i druge starine, tako da zainteresovani mogu vidjeti mnogo toga. Doživjeli smo već peto izdanje, s obzirom da imamo sve više izlagača jasno je da postoji interesovanje, rekao je Mešić, dodajući da je sajam izložbeno-prodajnog karaktera, te da svi zainteresovani mogu procijeniti vrijednost svojih starina.

Esad i Sanela Ključić

Kolekcionar Esad Ključić iz Zenice sakupljanjem starina bavi se čitavog života, a njegovu strast nastaviće kćerka Sanela.

Od svoje 11. godne pa do sada 70. godine posjećujem domaće sajmove i one u inostranstvu, a moja strast je započela tako što sam kao dječak slomio nogu, pa sam počeo da čitam, pomalo sakupljam knjige, satove, novac i tako redom, sve što ima veze sa istorijom, prisjeća se Ključić, dodajući da je sajam prilika za razmjenu i kupovinu zanimljivih eksponata.

Sajam je otvoren do 13 časova.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here