Vijesti Kultura i obrazovanje Izložba fotografija o manastiru u Bišnji

Izložba fotografija o manastiru u Bišnji

0

U prostorijama Narodne biblioteke‚ ’’Branko Radičević’’ u Derventi, otvorena je izložba fotografija o gradnji manastira ‚’’Pokrova presvete Bogorodice’’ u Donjoj Bišnji. Autor fotografija je Savko Pećić, koji je, kao novinar fotoaparatom zabilježio  događaje oko gradnje manastira od temelja do osvećenja. Sve fotografije su jedinstvene i neponovljive. Jednostavno rečeno, svjedok su nečeg, što se desilo i ostalo na fotografiji zabilježeno.

Izlozba fotografija o manastiru u Bisnji

O izloženim  fotografijama govorio je autor fotografija, Savko Pećić, a obratio se i ktitor manastira Ratko Đekić.

– Veoma mi je drago da sam uspio da sačuvam kroz fotografije, nešto što je vrijedno i što će ostati za buduće generacije, koje će koristiti sve to kao dokumentacioni materijal, rekao je Pećić.

Ktitor manastira Ratko Đekić je izrazio zadovoljstvo  što je manastir predstavljen na  izložbi fotografija i istako, da je  zadovoljan odnosom Dervenćana prema manastiru.

Izložbu fotografija, zvanično je otvorio protjerej Radojica Ćetković, koji je tom prilikom izrazio zahvalnost Narodnoj biblioteci ‚’’Branko Radičević’’ , koja je organizovala izložbu, a autoru čestitao uspješnu prezentaciju fotografija , koje su obilježile jedno značajno vrijeme u gradnji manastira.

Izložba se može pogledati , svakim  radnim danom od 8,00 do 18,00 časova.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here