Vijesti Najave i obavještenja Izložba vitraža u Derventi

Izložba vitraža u Derventi

0

IMIC “Zajedno” Derventa organizuje prvu izložbu vitraža u Republici Srpskoj čiji je autor Ognjen Levi, majstor vitraž tehnike iz Sarajeva. Svečano otvaranje izložbe je u srijedu 18. aprila u 19,00 časova u prostorijama Centra za kulturu Derventa. Izloženi radovi mogu se pogledati do 25. aprila.

Izlozba vitraza u Derventi

Vitraž je staklena površina koju čine više stakala različitih boja, koja se međusobno spajaju olovnim trakama a koriste se za zastakljivanje prozora. Vitraži se prvi put pojavljuju u gradnji srednjoevropskih gotskih katedrala koje su imale otvore isuviše velike da bi se zatvorile sa jednim staklom. U tom slučaju pribjegalo se spajanju više stakala u jednu cjelinu. Vremenski se tehnika usavršavala, a takav vid zastaklavanja je stvorio neku novu umjestnost.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here