Vijesti Kultura i obrazovanje Izložba digitalnih fotografija osoba sa invaliditetom

Izložba digitalnih fotografija osoba sa invaliditetom

0

U Derventi je danas otvorena izložba digitalnih fotografija osoba sa invaliditetom iz Dervente, Livna i Tuzle, koje su nastale realizacijom projekta “Bez akcije nema reakcije”.

izlozba

Na izložbi su predstavljene 72 digitalne fotografije, koje su nastale nakon obuke osoba sa invaliditetom u izradi umjetničke fotografije. Izložbu je otvorio koordinator Udruženja “BiosPlus” iz Dervente Drago Tadić, koji je rekao da je cilj izložbe promocija i razvijanje novog kulturnog i društvenog modela koji bi vodio drugačijem poimanju nacionalne različitosti.

Ove izložbe ujedno doprinose i promjeni viđenja osoba sa invaliditetom iz slike pasivnih i zavisnih od socijalne pomoći u sliku aktivnih učesnika koji imaju svoje kreativne, umjetničke i intelektualne potencijale, kažu organizatori.

Projekat realizuje Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize iz Livna u saradnji sa Udruženjem građana “BiosPlus” iz Dervente i Informativnim centrom za osobe sa invaliditetom “Lotos” iz Tuzle.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here