Vijesti Kultura i obrazovanje Izvedena djela iz različitih muzičkih perioda: Pijanistkinja Dragana Latinović održala svoj prvi...

Izvedena djela iz različitih muzičkih perioda: Pijanistkinja Dragana Latinović održala svoj prvi solistički koncert – FOTO

0

U Centru za kulturu večeras je svoj prvi koncert održala mlada pijanistkinja Dragana Latinović, apsolvent Muzičkih studija Akademije umjetnost i u Banjoj Luci.

Derventskog publici Latinovićeva je izvela djela Betovena, Šopena i Hinastera.

Veoma sam zadovoljna koncertom, naročito jer je sala bila puna i još uvijek sam prepuna utisaka. Večerašnji program je pažljivo izabran da bi obuhvatio sve muzičke periode, pa tako Betoven obuhvata klasicizam i dijelom romantizam, Šopen romantizam, dok Hinaster pripada kompozitorima 20. vijeka, kaže Latinovićeva, koja uskoro očekuje i diplomu.

Publici se predstavila i naša talentovana i uspješna violinistkinja Maja Orlando koja je izvela djela kompozitora Georga Filipa Telemana.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here