Vijesti Društvo Izvještaj o preduzetim aktivnostima službi angažovanih na sprečavanju širenja epidemije

Izvještaj o preduzetim aktivnostima službi angažovanih na sprečavanju širenja epidemije

0

Na području opštine Derventa pod nadzorom je ukupno 85 lica, a njih dvanaest lica se nalazi u karantinu, saopšteno je iz Higijensko-epidemilološke službe Doma zdravlja.

Tokom prethodna 24 časa pod nadzor je stavljeno jedno lice koje se nalazi u izolaciji u karantinu, a za šest lica je istekao period nadzora. Nalaz lica koje je testirano na virus korona 14. aprila je uredan, stoji u saopštenju.

Juče je izvršena dezinfekcija prostorija Crvenog krsta, preduzeća “Balkan star” i terenskim ambulantama Doma zdravlja.

Komunalna policija juče je izvršila 10 kontrola sprovođenja mjera izolacije, a tom prilikom je utvrđeno da su sva lica postupala su u skladu sa rješenjima republičkog zdravstvenog inspektora.

Komunalni policajci preventivno su djelovali u skladu sa Zaključkom o pridržavanju mjera nošenja zaštitnih maski i rukavica, međusobnog rastojanja i okupljanja građana, dok su opštinski inspektori i komunalni policajci vršili kontrolu poštovanja Naredbe o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji opštine, gdje je utvrđeno da se poštuje navedena naredba, saopšteno je iz Opštinske uprave Derventa.

U periodu od 10. do 16. aprila OO Crvenog krsta Derventa angažovala je ukupno 24 volontera i distribuisala 124 paketa pomoći za socijalno ugrožena domaćinstva.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here