Politika Izbori 2016 Izvještaj protiv predsjednika Centralne izborne komisije zbog slučaja “Derventa”

Izvještaj protiv predsjednika Centralne izborne komisije zbog slučaja “Derventa”

0

72966ee3-c149-49a3-b1eb-1a94b2d8de33_w987_r1_s

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas je Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj protiv predsjednika Centralne izborne komisije (CIK) BiH Ahmeta Šantića zbog počinjenog krivičnog djela neizvršavanje sudske odluke iz člana 371 Krivičnog zakona Republike Srpske.

Navodeći samo inicijale, u saopštenje MUP-a Srpske se navodi da je “A.Š, vršeći funkciju predsjednika CIK-a, 14. septembra odbio da postupi po Naredbi Osnovnog suda Derventa od 9. septembra ove godine”.

U saopštenju se podsjeća da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u četvrtak, 15. septembra lišili slobode šest osoba na području opštine Derventa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i uloupotreba biračkog prava.

Oni se sumnjiče da su falsifikovali dokumentaciju na osnovu koje su registrovali najmanje 1.471 birača koji glasaju putem pošte iz inostranstva i takvu dokumentaciju dostavili CIK-u.

Osnovni sud u Derventi izdao je Naredbu o oduzimanju spornih prijava glasača iz CIK-a, ali je 14. septembra Komisija odbila da postupi po naredbi Suda i policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske odbila da preda traženu dokumentaciju.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here