Vijesti Politika Izvještaj sa 4. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

Izvještaj sa 4. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

2

Nakon višečasovne rasprave, na četvrtoj sjednica Skupštine grada Derventa, usvojen je potpuno izmijenjeni Plan kapitalnih ulaganja za 2021. godinu (opširnije OVDJE), te odbijen Program zajedničke komunalne potrošnje na koji je PDP djelovao amandmanima.

Takođe, nisu usvojeni ni programi rada i finansijski planovi Doma zdravlja, Derventskog lista, vrtića Trol, Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra, Turističke organizacije, Sportskog centra, Narodne biblioteke „Branko Radičević“ i Centra za kulturu.

Sa druge strane usvojene su odluke o gradskim administrativnim taksama, visini naknade predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, izmjene regulacionog plana „Gakovac“, odluka o osnivanju Odbora za žalbe, odluke o mjesnim zajednicama i sazivanju i načinu rada zbora građana, te više odluka o prodaji gradskog građevinskog zemljišta. Usvojen je i prijedlog rješenja o utvrđivanju prava na novčanu nadoknadu ili drugo zemljište Ćimić Muharemu, izvještaji o radu Skupštine opštine i njenih stalnih radnih tijela u 2020. godini.

Podršku nisu dobili izvještaji o godišnjem utrošku namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje drvnih i šumskih sortimenata i sredstava posebnih vodnih naknada. Usvojena je informacija o stanju javne bezbjednosti na području Dervente u prošloj godini, te o stipendiranju studenata i đaka, a izabran je i sekretar Skupštine grada.

>> O aktuelnom času 4. sjednice Skupštine grada pročitajte OVDJE!

Na prijedlog trećine odbornika skupštinske većine, razriješen je predsjednik i jedan član Komisije za izbor i imenovanja, odbornik SNSD-a Slavko Tomaš. Odbornici su usvojili i dopunu rješenja o izboru predsjednika, zamjenika i članova Odbora za pitanja omladine i mladih, te imenovala Komisiju za provođenje javnog nadmetanja.

Nakon sjednice Gradonačelnik Milorad Simić poručio je da po 17. put predlaže Plan kapitalnih investicija.

Tada raspodjeljujemo jedan iznos novca sa kojim želite da napravite iskorak u svojoj lokalnoj sredini. To se ne radi za jednu godinu. Niko ne može demantovati da je bilo napretka, te da smo od nerazvijene i nastradale opštine došli do reda razvijenih opština, a kasnije i statusa grada. Kad smo ovaj Kapitalni budžet htjeli rasporediti da budemo bogatiji za ovu godinu, onda nam se desi skupštinska većina koja sve to poremeti. Uvidite da imate posla sa jednom destruktivnom, kampanjskom i jednom interesnom grupacijom koja ne radi u interesu Dervente. Jedna ruka je presudila, ljudi koji ne vole Derventu, naglasio je Simić.

Predsjednik Skupštine grada Mirko Zemunović smatra da su odbornici željeli prekinuti sjednicu.

Plan kapitalnog budžeta usvojen je nakon čitavanja 57 amandmana, mislim. Druga tačka je bio ZKP koji ima dosta nedostataka, nije nam objašnjeno zašto se Komunalcu daje 58.000 KM više. Postoje sitniji nedostaci kada su u pitanju makadamske ulice, kazao je Zemunović.

Derventa Cafe/TV K3

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here