Vijesti Privreda Jasna Brkić: Stabilnim ambijentom do stranog kapitala

Jasna Brkić: Stabilnim ambijentom do stranog kapitala

0

Svjetska ekonomska kriza će sigurno imati svoj doprinos na pad direktnih stranih investicija, kako u RS i BiH, tako i u zemljama okruženja, što zahtijeva da se procesu privlačenja stranih ulaganja u RS priđe odgovornije i organizovanije, kaže Jasna Brkić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS.

Jasna Brkic - Stabilnim ambijentom do stranog kapitala

NN: Da li su i u kojoj mjeri izvozno orijentisana preduzeća u Derventi, koja ste nedavno obišli, ugrožena svjetskom ekonomskom krizom?

BRKIĆ: Prilikom moje druge posjete Derventi obišla sam pet izvozno orijentisanih preduzeća, od kojih su njih četiri iz najugroženijeg sektora, odnosno obućarske i tekstilne industrije. Posebno me raduje što ta preduzeća do sada nisu otpuštala radnike. Bilo je prelijepo vidjeti pogone u tim preduzećima, gdje sve mašine rade, a sva su radna mjesta popunjena i čuti menadžmente tih preduzeća koji kažu da nemaju namjeru otpuštati radnike, nego čak eventualno primiti nove radnike. Oni u ovom momentu očekuju pomoć i podršku Vlade RS. Na području opštine Derventa radi i jedan od najvećih izvoznika iz BiH, tvornica cijevi “Unis” Derventa. Vlada RS će podržati i takve izvoznike, koji su izuzetno važni, a koji traže nova tržišta i okreću se novim proizvodima. Kroz promjenu pravila plasmana Investiciono-razvojne banke stvoriće se povoljniji uslovi za preduzetnike.

Kompletan tekst:  nezavisne.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here