Kolumna “Jaučeri” opet

“Jaučeri” opet

0

U ovom, neredu, neskladu, promašajima, zaduživanjima i trošenjima bez kontrole vladajuće garniture nisam baš siguran da će to sve ispasti na dobro, jer se već vidi što rade i kako dijele “jaučere’”, pardon, vaučere od kojih će opet izgleda imati više koristi švercereri, preprodavci i oni koji će na vrijeme svoj šićar u otkupu za upola i nižu cijenu “jaučera” uvidjeti.

Vauceri

Ako je donesen Zakon, a novac uzet od naroda koga niko nije pitao da dobrovoljno se uključi u takav humanitarni zakon, onda odkud pravo vlastodršcima da sebe stavljaju u žižu humanitaraca na tuđi račun i uz veliku pompu to dijele. I gle čuda. Veoma često veći je njihov trošak dolaska i boravaka nego iznos podijeljenih “jaučera”, to jest vaučera.

Ako je zakon, onda taj zakon treba da sprovode državni službenici po opštinama, kao i sve drugo što se ostvaruje u državnoj ustanovi, a ne političari da šetkaju po RS i dijele. Na kraju krajeva, to su narodne pare, a ne njihove. Kad iz svog džepa potegnu, pa neka se kicoše do mile volje.

I tako, tek što su se vaučeri negdje izgubili od privatizacije kojima se blagostanje svakom građaninu garantovalo, evo stižu novi, “humanitarini vaučeri” koje daje narod po zakonu kojeg je usvojila vlast, a da nikoga ni za što nije pitala, hoće li turiti ruku u tuđi džep. Tako su ugrožena prava i slobode većine građana. Policija je tu da demokratski disciplinuje narod. Pa reci, narode, ako smiješ nešto protiv zakona ili se usprotivi prvoj dami u “bijelim čizmama” koja je toliko humanitarna da tamo gdje njena bijela čizma stane sve blista i sve se, iznenađujuće, što je poplavljeno brzo osuši.

Narod je u cjelini izgubio, jer se “jaučera” nasitio od ranije, a ove će takođe da proćerda i da prežvaće, uglavnom za koju šteku cigareta ili gajbu piva, ali će penzioneri, radnici, borci i svi drugi siromasi, po zakonu plaćati i izdvajati humanitarno svoj novac da bi vlastodršci, naravno, politički propagandno svaki put uz izbore, iz te kase dijelili narodu milostinju.

“Jaučeri” su sve što će narod dobiti!

Ne treba očekivati neku pomoć koja stiže iz fondova EU. Ta pomoć je isključivo namijenjena za obnovu infrastrukture u odbrani od poplava, a da li će i to tako biti…

Vidjećemo sve veoma brzo !

Savko Pećić Pesa

PODIJELI