Vijesti Najave i obavještenja Javna rasprava o nacrtu Zakona o osnovnom obrazovanju

Javna rasprava o nacrtu Zakona o osnovnom obrazovanju

0
U Derventi će 10. juna Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske organizuvati javnu raspravu po Nacrtu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.
zgrada opštine
Foto: Ivan Živković

Ministarstvo prosvjete i kulture je pripremilo Nacrt zakonao osnovnom vaspitanju i obrazovanju koji je usvojen na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održanoj 1. 05. 2016. godine. Na istoj sjednici Narodna skupština Republike Srpske je odlučilada se Nacrt zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju uputi na javnu raspravu budući da se navedenim nacrtom zakona uređuju pitanja od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se najšire konsultuju zainteresovani organi i organizacije, naučne i stručne institucije.

Za organizovanje i sprovođenje javne rasprave, u roku od 30 dana, zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture, koje je istovremeno obavezano da Narodnoj skupštini, uz prijedlog Zakona, dostavi izvještaj o rezultatima javne rasprave sa mišljenjima i prijedlozima iznesenim u istoj.

S timu vezi, obavještavamo vas da će se javna rasprava za područje opština Doboj, Derventa, Petrovo, Brod, Šamac, Modriča, Vukosavlje i Teslić održati 10.06.2016. godine u prostorijama Skupštine opštine Derventa, Trg oslobođenja bb, Derventa sa početkomu 11 časova, te vas pozivamo da, ukoliko ste zainteresovani, prisustvujeteistoj i date svoj doprinos kreiranju boljih zakonskih rješenja.

Javnoj raspravi će prisustvovati predstavniciMinistarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, i to: Radmila Kocić Ćućić, GordanaDukić, Slobodanka Opačić, Nenad Sladojević i Ivana Idžan.

U prilogu vam dostavljamo nacrt Zakona, a isti se nalazi i na internet stranici Narodne skupštine Republike Srpske http://www.narodnaskupstinars.net,kao i stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske www.vladars.net.

Nacrt Zakona preuzmite OVDJE.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here