Vijesti Politika Javni poziv za predlaganje kandidata za Velikogospojinsku povelju

Javni poziv za predlaganje kandidata za Velikogospojinsku povelju

0
Detalj sa prošlogodišnje dodjele Velikogospojinske povelje

Komisija za nagrade i priznanja Skupštine opštine Derventa objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Velikogospojinske povelje sa zlatnim grbom Opštine u 2017. godini.

Velikogospojinsku povelju sa zlatnim grbom Opštine dodjeljuje Skupština opštine svake godine (najviše do tri Povelje) povodom Praznika opštine 28. avgusta.

Velikogospojinska povelja sa zlatnim grbom Opštine dodjeljuje se kolektivima i pojedincima, za njihov poseban višegodišnji doprinos u razvoju Opštine u pojedinim oblastima života i rada, kao i povodom događaja gdje je došla do izražaja lična hrabrost i požrtvovanje, pružanje materijalne i druge pomoći i slično.

Kriterijumi i mjerila za dodjelu Velikogospojinske povelje

Za Velikogospojinsku povelju mogu se kandidovati:

A) Kolektivi koji:
– svojim zajedništvom, radom i rezultatima rada obezbjeđuju pripadnicima kolektiva zadovoljstvo, sreću i sigurnost za budućnost,
– služe za primjer drugim kolektivima kako se organizuje rad, ostvaruju radni rezultati, širi i razvija kolektiv u skladu sa savremenim naučnim i tehnološkim dostignućima i pri tom stalno vode brigu o pripadnicima kolektiva,
– kontinuirano daju doprinos razvoju Opštine u svim njenim segmentima: privrednom, sportskom, kulturnom, obrazovnom, zdravstvenom, rekreacionom i slično.
Posebno je značajan doprinos u rezultatima privređivanja, osvajanju novih tehnologija, tehničkih unapređenja, inovatorstva i racionalizacije, izuzetna ostvarenja i ostvarenja vrhunskih rezultata u oblasti: obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta i fizičke kulture, izuzetni doprinos u sportskim, kulturnim, humanitarnim i dobrotvornim akcijama, ostvareni rezultati u predstavljanju Opštine, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na širim sportskim, kulturnim, naučnim i drugim manifestacijama, posebno da budu garancija da će kolektiv nastaviti da radi i ostvaruje vrhunske rezultate kroz odgajanje i osposobljavanje novih generacija.

B) Pojedinci koji su:
– svojim radom, zalaganjem i odnosom prema radu, postigli izuzetne rezultate, doprinijeli unapređenju rada kolektiva i bavili se inovatorstvom i kreativnim radom,
– dobili republička i međunarodna priznanja za inovacije i kreativan rad i za postignute rezultate iz drugih oblasti,
– svojim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju lokalne samouprave u mjesnoj zajednici ili Opštini,
– učestvovali u spašavanju života, zdravlja, materijalnih dobara od elementarnih i ekoloških nepogoda i drugih nesreća.

Kandidate za dodjelu Velikogospojinske povelje predlažu: nadležni organi u preduzećima, ustanovama, mjesnim zajednicama, političkim organizacijama i udruženjima građana.
Prijedlog kandidata se dostavlja pismeno i mora da sadrži osnovne biografske podatke o predloženom kandidatu- pojedincu, odnosno statusne podatke o kolektivu. Prijedlog za predlaganje kandidata mora biti obrazložen sa navedenim podacima o posebnom doprinosu i postignutim rezultatima u skladu sa naprijed navedenim kriterijumima.

Prijedlog kandidata sa potrebnim podacima dostavlja se Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Derventa do 26. juna 2017. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijedloge Komisija za nagrade i priznanja Skupštine opštine Derventa neće razmatrati.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here