Vijesti Društvo Jedan od uvoznika i derventsko preduzeće: Agencija naredila povlačenje sa tržišta igračaka...

Jedan od uvoznika i derventsko preduzeće: Agencija naredila povlačenje sa tržišta igračaka i bijele tehnike

0

Agencija za nadzor nad tržištem BiH na svojoj zvaničnoj stranici objavila je da su dječije igračke “My Little Horse” i “Frozen” opasne za djecu, te naredila njihovo povlačenje i uništavanje, pišu Nezavisne.

Igračka “My Little Horse”, koja je proizvedena u Kini, predstavlja hemijski rizik za djecu, jer sadrži hemijsku supstancu koja nije dozvoljena Odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate.

Nadležne inspekcije su naložile mjeru povlačenja i uništavanja igračaka te da se obavijeste potrošači kojima se savjetuje da ih odmah prestanu koristiti.

Riječ je o modelu bar koda 5150888005712, proizvođača Bubuxin co. iz Kine, a uvoznik za BiH je Projekt Plus d.o.o. Banjaluka.

Isti slučaj je i s lutkom Frozen bar koda 6902324651231, kineskog proizvođača FeiYue Toys, a uvoznik je Fructa-Trade d.o.o. Derventa.

Neispravna bijela tehnika
Pored igračaka, Agencija je objavila još nekoliko aparata bijele tehnike koji su neispavni na tržištu BiH. Fen za kosu Vox tip HT-7885 koji predstavlja opasnost od požara i strujnog udara, fen za kosu Nova tip SWG670 predstavlјa opasnost od požara i strujnog udara, te električno kuhalo za vodu Mylong tip MY-1505 predstavlja rizik od požara i strujnog udara.

Agencija za nadzor nad tržištem redovno objavljuje obavještenja o nesigurnim proizvodima u BiH, a koja dobija i putem mreže za brza obavještenja EU Rapex.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here