Vijesti Društvo Jednoglasno izglasana Odluka o rekonstrukciji objekta OŠ “Nikola Tesla”

Jednoglasno izglasana Odluka o rekonstrukciji objekta OŠ “Nikola Tesla”

0

Odbornici Skupštine grada Derventa usvojili su jednoglasno Odluku o rekonstrukciji objekta OŠ Nikola Tesla. Prethodno je na Dnevni red sjednice, na prijedlog gradonačelnika, ova Odluka dodana.

Na zamjerke odbornika SDS-a Pere Đurića da se već dosta kasni u rješavanju ovog problema a da se nije odmaklo daleko, ovlašteno lice Odjeljenja za prostorno planirane Spomenka Živanić rekla je da su pripremljeni dokumenti kao što su elaborat o postojećem stanju nosive konstrukcije, kao i projektni zadatak za glavni projekat rekonstrukcije, dakle dokumentacija potrebna za raspisivanje javne nabavke.

Ovim zahvatom je planirano da se objekat dovede u stanje stabilnosti i sigurnosti vezanih za seizmička dejstva što objekat trenutno nema, tako da će poslije rekonstrukcije ovaj objekat dobiti novu nosivu konstrukciju otpornu na seizmička dejstva koja potpuno mora da zadovolji sve predviđene uslove, naglasila je Živanićeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here