Vijesti Kultura i obrazovanje Jelena Nikolić: Kroz roman prvenac “Divenire” ponovo rođena

Jelena Nikolić: Kroz roman prvenac “Divenire” ponovo rođena

0

U Centru za kulturu sinoć je predstavljen roman „Divenire“, prvenac Teslićanke Jelene Nikolić, čija radnja prati dvije sestre i njihov tragičan gubitak majke, te niz teških životnih situacija sa kojima se susreću.

Sam naziv „Divenire“ označava „novo rađanje“, rekla je mlada autorka, a samo djelo nastajao je tokom  tri godine. Uprkos brojnim poteškoćama i osudama, ipak je ugledalo svjetlo dana.

Roman je zasnovan na stvarnim događajima, koje će čitaoci lako prepoznati, a jednim dijelom je plod mašte. Prvi dio romana je naročito prožet autobiografskim elementima, govori o nekim stvarima koje su široko rasprostranjene, a o kojima ljudi rijetko govore, pojasnila je autorka.

U djelu puno intriga prepliću se različiti motivi, poput gubitka majke, nesređeni porodični odnosi, zabranjene ljubavi sa starijim oženjenim muškarcem druge vjere i slično, što sve izaziva osudu okoline, u djelu koje je puno intriga.

Roman „Divenire“ je već predstavljen u autorkinom rodnom Tesliću, a naredna promocija biće u Banjaluci.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here