Vijesti Kultura i obrazovanje Jelena Planinčević, učenik generacije: Moj izbor za dalje školovanje su informacione tehnologije

Jelena Planinčević, učenik generacije: Moj izbor za dalje školovanje su informacione tehnologije

0

Najbolja među najboljim i učenik generacije u školskoj 2019/20 Osnovne škole „Đorđo Panzalović“ je Jelena Planinčević.

Bez obzira da li se radilo o šalama, svađama ili zajedničkim druženjima, osnovnoškolski period bio je ispunjen najljepšim danima u dosadašnjim životima, kaže Jelena. Ipak, školske obaveze nisu bile zapostavljene.

Najviše su me zanimali matematika, engleski i informatika. Učestvovala sam na mnogim takmičenjima, a najveći uspjesi su bili regionalna takmičenje iz matematike i pružanja prve pomoći. Takođe, bila sam aktivan član organizacije Crvenog krsta, naglašava buduća srednjoškolka.

Uobičajeni tok škole prekinula je epidemija korona virusa, pa su se i osinjski osnovci morali prilagođavati nastavi na daljinu, ali i izostanku svakodnevnih zajedničkih dogodovština.

Nastava nije bila mnogo zahtjevna i uspjeli smo savladiti većinu gradiva, ali ipak ima nekih elemenata koje se jednostavno nisu mogli prenijeti na nas putem ekrana. Nisam neko ko se posebno radovao maturskoj večeri, jer smatram da se na mnogo skromniji način može proslaviti završetak školovanja, ali ipak znam da su mnogi željeli matursku proslavu i da im je žao što nije održana, kaže Jelena.

Svoje obrazovanje nastaviće u dobojskoj Saobraćajnoj i elektro školi, kroz zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

To je bio moj izbor, jer se pronalazim u tome. Zanimaju me i što je najbitnije imam mogućnost da napredujem i proširujem znanje uz nove tehnologije, otkriva Jelena.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here