Vijesti Politika Jerković za RTRS: Nisam tražio dio Republike Srpske!

Jerković za RTRS: Nisam tražio dio Republike Srpske!

2


Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković demantovao je novinske izvještaje u kojima je navodno rekao da buduća hrvatska federalna jedinica u BiH treba obuhvatiti i dio Republike Srpske.

Jerković je za RTRS izjavio da u federalnu jedinicu, koju su nedavno dogovorili hrvatski predstavnici, treba ući dio Posavine, koji je sada dio Federacije BiH, a da nikada nije spominjana Republika Srpska, sa čime se i on, kako navodi, slaže.

“Pročitajte naslov intervjua u Večernjem listu. Ko je dodao Republika Srpska, to pitajte one koji su prenijeli. Ako imaju dokaz nek to i pokažu. Nek slobodno izbace izjavu, ima snimak izjave koju sam dao”, kaže Jerković.

U toj izjavi je, kaže, rekao da će u hrvatsku federalnu jedinicu ući dio Posavine, što on lično i zagovara.

“Hvala Bogu da hoće, jer je dio Posavine u Federaciji. Dio Republike Srpske nisam nigdje pomenuo”, rekao je Jerković i dodao da je javnosti poznato da ovu federalnu jedinicu podržavaju i lideri HDZ-a i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik.

RTRS

2 KOMENTARI

  1. Sa ovom izjavom Dragančetovog Džej-Džeja se slažu i Mladen Kruljac, i Ante Prkačin i Mato Bilonjić – Bomba, da za Šilju i Fileta i ne govorim

    • Samo hladnih glava ovakve opcije mogu da se dogovaraju. Za treći entitet nema volje od onih koji su napravili i ova dva. Veliki igraci nam se smiju a dneva politicka scena cvjeta i krade zahvaljujuci ratohuskackim idejama. Svi su oni oslobodioci svog naroda, sva tri naroda, koje su oslobodili od para, dostojanstva, vizije za bolje sutra. Mozda bolje nismo ni zasluzili kako kaze nas pokojni glumac Manda: jebo nam pas mater

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here