Vijesti Politika Jesen stiže, načelnik se bira

Jesen stiže, načelnik se bira

0

Građani opštine Derventa će na jesen ponovo imati priliku da biraju, izaberu i daju na raspolaganje mandat načelnika opštine Derventa jednom od ponuđenih kandidata. Uzimajući u obzir da na području opštine Derventa djeluje veliki broj političkih partija, iznenađuje činjenica da za načelnika imamo samo dva kandidata.

Jesen stize, nacelnik se bira

Bitka za fotelju načelnika opštine vodiće se između Stranke nezavisnih socijal demokrata kao trenutno najjače političke partije na prostoru Republike Srpske i Srpske demokratske stranke kao prvog predstavnika opozicije na lokalnom i republičkom nivou vlasti.

Ispred Stranke nezavisnih socijal demokrata za načelnika opštine kandidovan je Milorad Simić, koji trenutno obavlja funkciju načelnika opštine Derventa. Ukoliko ponovo uspije pridobiti povjerenje većine glasača, Simiću bi to bio teći uzastopni mandat načelnika opštine Derventa. Po pričama koje kruže među narodom opštinski odbor SNSD-s odlučio se za Simića kako bi sebi u startu osigurao što bolju poziciju. Miloradu Simiću, za koga mnogi kažu da je čovek iz naroda, svakako u prilog idu stvari koje su urađene u Derventi tokom proteklih nekoliko godina. Opština Derventa svakako je napredovala u odnosu na neke druge opštine u regionu.

Srpska demokratska stranka jedina je opoziciona partija koja će na izborima u oktobru ponuditi kandidata za načelnika opštine Derventa, a ispred SDS-a kandidovan je Dušan Ninković. Ninkoviću je zadatak da se pokuša uspješno suprotstaviti protivkandidatu iz SNSD-a,  i SDS-u ponovo obezbijedi najvažniju poziciju u opštini Derventa. Dušan Ninković je obavljao funkciju predsjednika Skupštine opštine Derventa u periodu od 2004. do 2008. godine.

Anketa

U srijedu 25. jula, na našoj fan stranici na facebook-u pokrenuli smo anketu sa pitanjem „Na lokalnim izborima za načelnika opštine Derventa, glasate za?”. Iako je anketu u prvih 3 sata vidjelo nešto oko hiljadu fanova tek njih desetak je izrazilo svoje mišljenje. Po svemu sudeći, može se zaključiti da je narod nezainteresovan za predstojeće izbore, ili se boji javno da iznese svoje mišljenje. Da napomenemo, anketa je pokrenuta na Facebooku, a nije na portalu iz razloga što je na facebook-u moguće samo jednom glasati zbog originalnosti profila, dok su ankete na portalu podložne mahinacijama.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here