Vijesti Privreda Još jedna milionska investicija: Položen kamen temeljac za „Webo Bosnia“ – FOTO

Još jedna milionska investicija: Položen kamen temeljac za „Webo Bosnia“ – FOTO

0

Vlasnik kompanije “Webo group” Aksel Vitig (Axel Wittig) i načelnik opštine Milorad Simić položili su danas kamen temeljac za izgradnju upravne zgrade preduzeća “Webo Bosnia”. U neposrednoj blizini ovog objekta u Industrijskoj zoni biće izgrađen i proizvodni pogon.

Vitig je pojasnio da će se u tom objektu nalaziti centar za razvoj inženerstva za izradu alata za autoindustriju, sa posebnim akcentom na kvačila, te elektro-vozila.

U ovoj fazi biće izgrađena i prva proizvodna hala i u roku od dvije godine ćemo imati pokrenutu proizvodnju. Na početku mislimo zaposliti najmanje 50 radnika, a sve više će zavisiti od svjetskog tržišta. Ova prva faza iznosiće milion evra, rekao je vlasnik kompanije, dodajući da sarađuju sa Poršeom i drugim značajnim auto-brendovima.

Načelnik opštine Milorad Simić istakao je da su na današnjem sastanku već pomenuli mogućnost širenja preduzeća na još jednu parcelu.

Dokazali smo da je moguće da će se u Derventi proizvode dijelovi za Porše i elektrovozila i to je velika stvar za naš grad i mi imamo još volje i prostora za razvoj ovakvih ideja. Prepoznati smo kao centar gdje vrijedi ulagati i gdje nema velikih poteškoća, poručio je Simić ovom prilikom.

Direkotor preduzeća „Webo Bosnia“ Dragan Babić rekao je da trenutno u preduzeću radi 17 radnika, od kojih je 15 inženjera, čija je početna plata od oko 1.200 do 1.400 maraka, dok iskusniji imaju primanja slična onima u Njemačkoj.

Još 97 dunuma slobodne površine

Ovom trenutku u Industrijskoj zoni postoji oko 97 dunuma slobodne površine.

To je prostor koji po povoljnim uslovima nudimo našim investitorima, domaćim ili stranim, i već u roku od godine dana na ovom mjestu biće još privrede. U dugoročnom planu imamo i cilj da osnujemo, zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske, i bescarinsku zonu, kaže načelnik opštine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code