Vijesti Kultura i obrazovanje Jubilarnih 10 godina “Prometeja”: Počeo upis studenata u školskoj 2017/18

Jubilarnih 10 godina “Prometeja”: Počeo upis studenata u školskoj 2017/18

0

Visoka škola primijenjenih i pravnih nauka „Prometej“ ove godine obilježava jubilarnih deset godina postojanja, a tim povodom raspisan je konkurs za upis učenika u školskoj 2017/18, kojim je predviđen veliki broj pogodnosti za nove studente, a pored plaćanja u 12 mjesečnih rata, školarina se umanjuje za:

1. Studente-brucoši koji potpišu ugovor za školsku 2017/2018 godinu najkasnije do 28.7.2017. godine i uplate prvu ratu školarine dobijaju 20% popusta: 1.800 KM (150 KM u 12 mjesečnih rata);
2. Studenti-brucoši NEZAPOSLENI (preko 30 godina) – 20% popusta: 1.800 KM (150 KM u 12 mjesečnih rata);
3. Za studente iz iste porodice 20% popusta: 1.800 KM (150 KM u 12 mjesečnih rata);
4. Za uplaćeni cijeli iznos školarine prilikom upisa u jednoj rati 10% popusta: 2.025 KM;
5. VUKOVCI školske 2016/2017 godine – Prva godina studija BESPLATNA

Od 2011. godine ova obrazovna institucija ima odjeljenje i u Derventi.

„Prometej“, kao samostalna visoko-školska ustanova, polazi od toga da je visoko obrazovanje osnova za razvoj društva znanja, a svoju misija realizuje kroz svoje osnovne djelatnosti, sa težnjom da kvalitetno doprinese razvoju ljudskog, tehničkog i privrednog potencijala.

Sa otvaranja odjeljenja u Derventi

Da bismo ostvarili svoju misiju, odani smo najvišim nacionalnim i internacionalnim standardima kvaliteta u procesima diseminacije, unapređenja i primjene tehničko-tehnoloških znanja i vještina. Polazeći od toga da je znanje osnovni resurs za dalji društveno-ekonomski razvoj, menadžment ima viziju da Visoku školu razvije u vodeću visokoobrazovnu instituciju, prepoznatljivu po kvalitetnom školovanju stručnjaka sa visoko stručnim i praktično primjenljivim znanjem i vještinama iz oblasti poslovne ekonomije, preduzetništva, finansijskog, bankarskog i berzanskog menadžmenta, poručuju iz „Prometeja“.

Visoka škola „Prometej“ je trajno opredijeljena ka unapređenju kvaliteta visokog obrazovanja kroz usavršavanje nastavnika i saradnika, nastavnog procesa, organizacije i uslova za realizaciju nastave, uz primjenu mentorskog sistema rada, koji omogućava sticanje znanja na najsavremenije načine. Osmišljena kao kreativna radionica studenata i nastavnog osoblja koje posjeduje obrazovnu i pedagošku reputaciju, ali i iskustvo iz prakse, svršeni studenti ove Visoke škole biće prepoznatljivi po svojim znanjima u cijeloj Bosni i Hercegovini i šire.

Inače, u svom studijskom programu Visok aškola “Prometej” nudi programe Poslovne ekonomije, transportnog inženjerstva i Poslovne informatike, pažljivo kreiranih da zadovolje najviše standarde studiranja.

Poslovna ekonomija je studij organizovan u skladu sa zahtjevima Bolonjskog procesa i nudi trogodišnji studij (180 ECTS) i četverogodišnji studij (240 ECTS) na smjerovima Međunarodno poslovanje i diplomatija, Opšta poslovna ekonomija i Javna uprava. Nakon završetka ovih programa studenti su osposobljeni za rad u bankama i drugim finansijskim institucijama, preduzećima, brokerskim kućama i berzama, osiguravajućim organizacijama, te penzionim i zdravstvenim fondovima, bilo u našoj ili zemljama Evropske unije.

Transportno inženjerstvo omogućava diplomiranim studentima – inženjerima – da nakon neophodne teorijske i bogate praktične obuke, budu osposobljeni da u poslovnim sistemima bavljaju poslove planiranja, razvijanja I kontrole bezbjednosti drumskog saobraćaja, projektuju bezbjednosne sisteme, te pokrenu agenciju za pružanje usluga takve vrste. Po završetku, student stiče zvanje inženjer saobraćaja (240 ECTS).

Poslovna informatika polazi od značaja koji informaciono-komunikacijske tehnologije imaju u funkcionisanju većih ili manjih poslovnih sistema, tako da studenti stiču neophodne komunikacijske, informatičke, organizacione, marketinške, programerske i druge vještine.

Konkurs za upis studenata u 2017/18:

Download (PDF, 35KB)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here