Vijesti Sport Jubilarnim saborom lovaca ozvaničen početak nove sezone – FOTO

Jubilarnim saborom lovaca ozvaničen početak nove sezone – FOTO

0

Otvaranje lovne sezone na području opštine tradicionalno se obilježava saborom lovaca, koji je u nedjelju održan po 25. put na Babinom brdu. Svečanom otvaranju lovne sezone prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić, zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i brojni drugi gosti.

Minić je tom prilikom istakao da je Lovački savez RS je velika i snažna, moćna i najbolja nevladina organizacija.

Mi imamo 23.000 ljudi, gazdujemo lovištima i usuđujem se da kažem da smo najpristojniji. Vi ste jedna od najjačih karika saveza, a ovom prilikom pozivam vas sve na predstojeći Sajam lova i ribolova u Banjaluku, kojem će prisustvovati i predstavnici iz Srbije i inostranstva. Biće to prilika da pokažemo svoje trofeje i da sve regije daju svoj doprinos, rekao je ovom prilikom Minić ističući da je cilj da Lovački savez RS u predstojećih pet godina postane najjači na Balkanu.

Uspješnu sezonu i dobar pogled lovcima je poželio i zamjenik načelnika Siniša Jeftić koji je istakao da lokalna zajednica ima dobru saradnju sa lovcima, te se nada da će tako biti i ubuduće.

I ove godine nagrađeni su oni koji su najviše doprinijeli razvoju lovstva na području opštine pa su tako titulu “Zaslužni lovac“ ponijeli Nedeljko Liščić, Nedeljko Latinović, Risto Kuzmanović, Adil Mehmedović, Alija Slomić i Milan Milanović.

Gračanklić i Bećarević

Manifestacija je počela takmičenjem u gađanju glinenih golubova, a nastavljena druženjem uz muziku i tombolu. Domaćin ovogodišnje smotre lovaca je lovačka Sekcija Derventa, inače najbrojniji dio Lovačkog udruženja “Motajica”.

Predsjednik te sekcije Zikret Gračankić je rekao da su derventski lovci ugostili više od 600 lovaca iz cijele BiH.

Sreća je kad su sa nama ljudi iz svih krajeva, od Velike Žepe, preko Ilijaša, Bijeljine i drugih gradova, jer mi važimo za dobre domaćine. Ovo smo organizovali uz veliku pomoć predsjednika udruženja Darka Bećarevića, istakao je Gračankić, zahvalivši se svim ljubiteljima lova koji su uveličali smotru.

Bećarević je istakao da je riječ o tradicionalnom druženju te podsjetio da je u proteklih godinu udruženje nastojalo da unaprijedi uslove svim lovcima.

U godini iza nas uspjeli smo da renoviramo naše strelište, u koje smo uložili nešto više od 2.000 maraka, a nastojaćemo da i ubuduće realizujemo slične projekte. Duži niz godina smo udruženje koje na ovakav način otvara lovnu sezonu, a moram da kažem među malobrojima. Svake godine nas se skupi oko 600, što domaćih lovaca, što kolega iz okolnih udruženja i FBiH, rekao je Bećarević istakavši da udruženje ima odličnu saradnju sa Lovačkim savezom RS i lokalnom zajednicom.

Po završetku takmičenja na nivou udruženja pojedinačno najbolji je bio Radenko Kuzmanović, drugi je Nenad Čečavac, a treći Radivoje Đalić, dok je u ekipno najbolja bila Sekcija Lužani, zatim Sekcija Velika Sočanica i Sekcija Pojezna.

U ukupnom plasmanu pojedinačno najbolji su bili Nenad Čečavac, Mladen Milošević i Milen Kitanović. Ekipno najbolja je bila ekipa „Stanari 2“, druga je bila ekipa „Prijatelji“ koju su činili lovci iz raznih udruženja, a treća ekipa “Semberije” iz Bijeljine.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here