Vijesti Privreda „K-uni Plus“ doo Derventa: Nastavljamo poslovanje sa ili bez dosadašnjih partnera

„K-uni Plus“ doo Derventa: Nastavljamo poslovanje sa ili bez dosadašnjih partnera

0

Rukovodstvo derventskog preduzeća „K-uni Plus“ reagovalo je na, kako navode, tendenciozne tvrdnje koje su u medije plasirali predstavnici austrijskog preduzeća „K-uni“ GMBH. Saopštenje prenosimo u cijelosti.

Povodom špekulacija koje se ovih dana mogu pročitati na pojedinim bh. internet portalima, a stižu od predstavnika austrijskog preduzeća „K-uni“ GMBH i tiču se navodnog gašenja 150 radnih mijesta u preduzeću „K-uni Plus“ doo Derventa, ističemo da je derventsko preduzeće od svog osnivanja u vlasništvu Bursać Roberta koji je jedini član sa 100 odsto udjela, a da smo sa navedenom firmom iz Austrije, koja iznosi te optužbe, do sada imali samo poslovni odnos koji se sastojao iz njihove kupovine naših proizvoda.

U poslednje vrijeme, u našem poslovnom odnosu je došlo do nesuglasica, a austrijski partner je posredstvom bivšeg prokuriste preduzeća Marice Kesak, pokušalo i izvršilo niz nezakonitih radnji čime je nanijeta šteta preduzeću, pa je protiv nje zbog zloupotrebe ovlaštenja podnijeta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, te je ista od strane osnivača razriješena sa dužnosti prokuriste.

U pogledu radnih mjesta, ističemo da o tome ni na koji način ne odlučuje firma iz Austrije, ali da je upravo zbog njihovih gore opisanih radnji moguće trenutno smanjenje obima posla, pa samim tim i smanjenja određenog broja radnika. Međutim, „K-uni Plus“ je samostalno i nezavisno preduzeće i nastaviće poslovanje sa ili bez dosadašnjih inostranih partnera.

Nadalje, ističemo i da posjedujemo dokaze da je gospođa Marica Kesak takođe prokurista jedne novoosnovane firme u Hrvatskoj, a koja firma se trebala baviti istom djelatnošću kao i „K-Uni Plus“, te zapošljavati približno isti broj radnika. Tokom zadnjih dana otkrili smo da zajedno sa nalogodavcima iz Austrije namjerava lažnim ugovorima o zajmu i davanjem sredstava u zalog zadužiti naše preduzeće, odvesti ga u stečaj, pa onda mašine i alat prenijeti u navedeno preduzeće u Hrvatskoj.

Upravo je naše otkriće tih njihovih namjera i prouzrokovalo sve poslednje turbulencije u našem preduzeću, pa smo u jednom momentu bili primorani potpuno obustaviti proizvodnju jer je pomenuta gospođa i nakon razrješenja s dužnosti prokuriste, sa više neovlaštenih lica bukvalno zauzela preduzeće, zamjenila brave, izmjenila pristupne šifre i radnicima se predstavila kao novi direktor, a stvarnom vlasniku i licima ovlaštenim za zastupanje preduzeća fizički zabranila pristup. Zbog svega navedenog, kao što sam već rekao, protiv nje je podnijeta krivična prijava, pa nam sada preostaje jedino da čekamo djelovanje institucija.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here