Vijesti Politika Kabinet gradonačelnika: Zemunović iznio neistine nakon sjednice Skupštine

Kabinet gradonačelnika: Zemunović iznio neistine nakon sjednice Skupštine

1
Foto: Nikola Kulaga

Nakon juče održanog 5. zasjedanja Skupštine grada Derventa predsjednik ovog tijela Mirko Zemunović izjavio je za medije da postoje “nedostaci u izvještajima o izvršenju budžeta jer su potrošene pare za ulicu koja se tek sad radi“, a na tu tvrdnju su saopštenjem reagovali iz Kabineta gradonačelnika Dervente Milorada Simića u kojem navode da je ta tvrdnja netačna.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Izjava Predsjednika Skupštine Grada Derventa u vezi izvršenja Budžeta opštine Derventa za 2020. godinu da su sredstva za ulicu kraj parka 9. januar 2021. godine potrošena, a sada se izvode radovi, netačna.

Predsjednik jedne gradske skupštine bi trebao da zna kako se izvode i finansiraju veliki infrastrukturni objekti, koji se započnu u jednoj kalendarskoj godini, a zbog rokova izvođenja završavaju u drugoj ili nekoj narednoj godini.

Takođe, osnov za pokretanje bilo koje nabavke su planirana sredstva u budžetu, dok se radovi mogu izvoditi u više godina u zavisnositi od veličine infrastrukturnih objekta. Sredstva koja su planirana za ove namjene se rezervišu prema računovodstvenim propisima, a radovi koji nisu izvedeni u budžetskoj godini u kojoj je zaključen ugovor, izvode se prema dinamici izvođenja radova u narednoj godini, a isplaćuju iz budžeta godine u kojoj su rezervisana sredstva.

Širenje neistina od lica koje predsjedava Skupštinom Grada Derventa dovodi do loše reputacije grada, a koja je do sada bila na visokom nivou u Republici Srpskoj i regionu.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here