Vijesti Društvo “Kako uspješno tražiti posao i zaposliti se”

“Kako uspješno tražiti posao i zaposliti se”

0

DERVENTA – “Kako uspješno tražiti posao i zaposliti se” naziv je edukativne radionice koja je održana u prostorijama Kluba ,,Borin,, u Derventi, u organizaciji Foruma NVO Derventa.

Kako uspjesno traziti posao i zaposliti se

– Cilj radionice je poboljšavanje mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih lica, kroz usvajanje novih znanja i vještina potrebnih za aktivan pristup u traženju posla. Učesnici radionice su nezaposlena lica koja imaju III, IV VI ili VII stepen stručne spreme, nezaposlena lica koji prvi put traže posao, učenici završnih razreda srednje škole, nezaposlena lica iz reda raseljenih lica, povratnika, osoba sa invaliditetom, te nezaposlena lica koja žive u ruralnim sredinama.

Učesnici radionice su stekli osnovna znanja i vještine koje su im potrebne prilikom traženja posla, pisanje biografije po EU formatima, izrada popratnih dokumenata (molba za posao, preporuka), tehnike predstavljanja i savjeti za vođenje uspješnog intervjua- kaže Čedomir Ćorić, izvršni direktor Foruma NVO Derventa.

Forum NVO Derventa realizujući aktivnosti iz oblasti zapošljavanja i samozapošljavanja nastoji da nezaposlenim licima starosti od 18 do 40 godina, pruži osnovna znanja i informacije koje su im potrebne u traženju posla, ali i u započinjanju vlastitog biznisa u oblasti poljoprivrede, trgovine i kućne radinosti.

– U narednom periodu planiramo da organizujemo još dvije edukativne radionice na kojima će nezaposlena lice iz zajednice biti upoznata sa osnovnim znanjima i vještinama iz oblasti preduzetništva počevši od izbora poslovne ideje, preko istraživanja tržišta, izrade biznis plana do registracije preduzeća. Tokom naredna 3 (tri) mjeseca za učesnike obuke biće obezbjeđeno i konsultansko savjetovanje, a koji se odnose na vođenje biznisa u oblasti poljoprivrede, trgovine, kućne radinosti. U cilju podsticanja nezaposlenih lica da se bave preduzetništvom najbolji biznis planovi biće nagrađeni. Namjera nam je da kroz projekat ostvarimo i direktnu komunikaciju između nezaposlenih i predstavnika Zavoda za zapošljavanje, Banaka, mikrokreditnih organizacija i predeuzeća, te da odštampamo probpagandnu publikaciju koja će nezaposlenim licima pružiti osnovne informacije i znanja o izradi CV, preporuka, motivacijskih pisma, izrade biznis planova- dodao je Ćorić.

Trajanje projekta je šest mjeseci, a realizuje se pod pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova, Ministarstva porodice, omladine i sporta i opštine Derventa.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here