Politika Opšti izbori 2018 Kandidat DNS-a Dragan Pajić: Sistematski pomagati porodice sa potomstvom

Kandidat DNS-a Dragan Pajić: Sistematski pomagati porodice sa potomstvom

2

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Pajić (DNS) iz Izborne jedinice 4 (Derventa, Modriča, Brod i Vukosavlje) u svom saopštenju “zalaže se za sistemsko rješavanje finansijske podrške porodicama sa djecom koje predstavljaju najzdraviji segment izgradnje našeg društva”.

U predstojećem periodu potrebno je sistemski riješiti finansijsku podršku porodici sa djecom kao stubom razvoja našeg društva, smatra Pajić.

Finansijsku podršku porodici sa djecom neophodno je ostvarivati kroz naknadu plate za vrijeme porodiljskog odsustva i odsustva radi njege djeteta, naknade po osnovu rođenja i njege djeteta, finansiranje troškova boravka djece u predškolskoj ustanovi, sufinansiranje troškova za knjige i prevoz u osnovnoj i srednjoj školi, stoji u saopštenju.

Posebnu brigu, ističe, treba povesti o budućim majkama i putem direktne finansijske podrške obezbjediti im krevetac, pelene i adaptirano mlijeko tokom prvih 12 mjeseci nakon porođaja.

Uporedo sa ovim potrebno je uspostaviti efikasnije novčane i druge kazne za poslodavce koji su skloni da diskriminišu žene radnice, naročito po osnovu materinstva, odnosno trudnoće.

Derventa Cafe – Izborna kampanja 2018

2 KOMENTARI

  1. Admine pederu! Trujes nas izmisljenim vijestima i onda ne dopustas botovske komentare na botosvske vijesti. Ocekuj uskoro botovksi napad sa komentarima na portal! SAMO ZATO STO SI PEDER!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here